Spårkurs

Ikväll har jag och Harry varit på spårkurs!! Det var riktigt intressant och roligt! Jag blev riktigt taggad! Vi la ett rätt så enkelt rakt spår på 70 meter som fick ligga ca 40 minuter. Harry visste precis vad som gällde och var jätte duktig, noggrant och utan att vika av tog han hela spåret utan problem. Vi fick beröm och jag var mäkta stolt över min lilla kille. Nu ska vi börja träna för fullt för att i framtiden kunna vara med och tävla. Det vore häftigt.. Ett problem bara.. Lydnaden.. försöker lära Harry "fot" men det känns inte som att vi kommer någon vart alls.



Någon får en utskällning av Harry...




Harry är verkligen inne i spökåldern nu. Han är spänd på kvällarna och har svårt att slappna av. Han skäller på allt och inget. Det gör mig rätt så galen, han har verkligen inte varit "skällig" förrut. Lite jobbigt känns det att göra MH nästa helg när han är på det här viset, kommer inte bli några imponerande resultat känner jag på mig.
Nu ska jag kika på idol och mysa lite i soffan med harry boy. Husse är bortrest denna vecka så det är bara jag och djuren hemma nu. Ganska mysigt det också även om vi längtar tills husse kommer hem imorgon!

OFFROAD!!

Idag har varit en lång dag.. Började nämligen jobba klockan 6. Vilket är en helt omänsklig tid att börja enligt mig. Känns som man kliver upp mitt i natten, vilket man iofs gör om man som jag iaf vanliga fall sover till 9 tiden. Denna vecka har det varit mycket jobb. Må-fre. Det är bra eftersom man tjänar pengar men sämre eftersom man inte hinner med allt. Igår fick Harry stanna hemma eftersom jag bara jobbade 4 timmar. Inte populärt tydligen. När jag kom hem vara soffan sönder tuggad! AJABAJA! Det var inte roligt, soffan är knappt ett år gammal! Hoppas denna sofftuggning inte tänker bli en vana...



skogspromenad med utsikt!


I vilket fall.. När jag slutade vid 3 idag så bestämde jag mig för att ta med Harry upp på Bolleberget för en skogspromenad. Halvvägs upp på berget så ligger en tjärn som är jätte mysig att promenera runt så det blev målet för våran promenad. Man måste dock gå en bit först för att komma dit, ganska mycket uppför. Väl vid tjärn strålade solen och vädret kunde inte ha varit bättre. Jag bestämde mig halvvägs runt tjärn för att ta en avstickare  för att förlänga promenaden via en mysig liten stig. Efter hundra meter cirka bestämde jag mig för att köra en offroad promenad. Eftersom jag litar helt och fullt på mitt goda lokalsinne så skulle detta inte bli några problem. Vi tog av från stigen och började traska rakt över stock och sten, bokstavligen! :) Eftersom som vi var på ett berg och promenerade så föll det sig ganska självklart att det var lite.. jaa.. bergigt, och snårigt.. Jag hade satt mitt mål på en annan stig jag hade för mig skulle finnas lite längre fram. Harry och jag gick, vi klättrade, vi trampade ner i myrmark, vi halkade och där stigen skulle vara låg istället en myr. Började bli lite lätt nervös och undra vart vi egentligen var... Vände och började gå tillbaka..någonstans måste vi gått fel för helt plötsligt var jag... det känns konstigt att säga det men jag var vilse. I skogen dessutom. Hade lust att sätta mig ner på en stubbe och gråta och vänta på att någon bär/svampplockare skulle hitta oss men insåg att det nog var rätt lönlöst.. Började kämpa oss framåt i vad som kändes som en evighet men istället bara var en kvart (men jag lovar, en kvart är länge när man famlar blind i skogen) Till slut hittade vi en stig med gula markeringar som jag kände igen, tack gode gud kände jag bara!! Började knata uppför stigen (berget) och svetten sprutade och benen kändes som skumbananer! Men nu är vi iaf hemma, trötta och nöjda med att ha överlevt äventyret och slippa övernatta på ett berg! :) Inga fler offroad äventyr för våran del, iaf inte i en sån stor skog..





Bolletjärn











Bilder från våra solskensmorgonpromenader tidigare i veckan... :)






Fick precis ett samtal och Harry fick en plats på MH nästa helg ändå!! Anledningen till att vi blev borttagna var att vi inte hade betalat i tid enligt ansvarige men han hade kollat fel på datum så vad surt det hade varit om vi inte fått vara med pga att han kollat fel på datum. Ska bli väldigt spännande. Harry verkar vara inne i en spökperiod nu och skäller och morrar åt minsta ljud han hör utanför dörren och på våra kvällspromenader är det spöken överallt. Kan märka att han är hemskt spänd och vaksam nuförtiden när vi är ute något nytt ställe. Kan ju bli intressant MH :)

Nu blir det allvar!!

Idag har jag och Harry trotsat regnet och begett oss ut i skogen. Man kan utan att ljuga säga att vi blev blöta.. :) Men det var skoj! Annars har jag varit och klippt mig idag, fångat in en häst som smitit ut ur hagen och vad mer.. jo fixat nytt pass inför en kommande Turkiet resa med idrottsgymnasiet. Den 11 oktober bär det iväg. Nu ska jag åka och hämta Emil för lite shopping på stan och senare BOWLING! Var längesen nu så det ska blir skoj!
Hemma i skydd från regnet!
Blöta men rätt så nöjda ändå!


Nu har vi köpt ett agilityhinder så nu jäklar sätter jag och Harry igång med agility på allvar! Ska köpa några till också så småningom och sen jäklar ska tränas tills vi stupar! ;)

Den bästa och den sämsta


Har varit gott om bilder på harry i denna blogg, därför får bilder på knut i sina yngre dagar pryda detta inlägg..








Igår var jag till gälve för första tillfället på kursen jag läser, anpassad fysisk aktivitet. Det var intressant, roligt och lärorikt. Har en massa böcker hemma nu som jag ska sätta igång och läsa. Med start på måndag! :) Ska faktiskt bli kul! Med ungefär en kvarts mellanlandning hemma så var det dags för kurs på jycketorp - agilitygrunder. Har längtat efter att få gå på kurs igen och att det sen var agility det handlade om gjorde ju bara saken bättre. Var dock lite nervös inför vad Harry kunde tänkas hitta på för galenskaper med en massa lösa hundar överallt. Det gick rätt så bra, förrutom 3 rymningsförsök så var jag jätte nöjd med honom. Vi gick igenom alla hinder, utom gungan, och han är riktigt modig och duktig min kille! Men jag insåg att både jag och Harry har MYCKET att lära oss. Men nu vet vi iaf hur vi ska träna för att bli bättre. Summerat så var det en riktigt bra dag!!







Idag däremot vaknade jag vid 8.. tidigare än vanligt men jag bestämde mig för att kliva upp ändå. Försöka göra något vettigt med dagen. Åt frukost och tog med Harry ut i skogen på långpromenad. Kände mig riktigt seg och trött och fick släpa benen framåt på promenaden kändes det som. När jag kom hem var jag dödstrött och hade verkligen ingen lust att göra någonting. Dessutom var vädret regnigt och kyligt. Åkte ner på stan i försök att hitta på något men gjorde bara av med pengar jag inte hade och fick dåligt samvete. Så för en liten stund sedan så ryckte jag upp mig och tog med mig Harry upp till jycketorp för lite promenad och agility. Var laddad att köra igång med det vi fått lära oss. Men väl där så gick det verkligen piss dåligt!! Harry lyssnade inte alls, sprang bredvid hinder, sprang förbi tunneln, tog burken med köttbullar som jag lagt i slutet av en raksträcka med hinder som en motivation för honom att tänka framåt och över hindren och sprang i väg och totalt demolerade den stackars burken. Suck... Som att inte det vore nog så kom det tre lösa dvärgschnauzer som skuttade och lekte och självklart stack Harry, 2 ggr mitt i en övning. Det fick mig att tappa lusten så då åkte vi hem. Det verkade inte vara våran dag helt enkelt..
Så hittills har det varit en riktigt dålig dag, nu ska jag duscha och sen åka och jobba.. hoppas resten av kvällen blir bättre!

Knutan..  sååå liten och sååå söt! :)

14 september 2010

Idag gratulerar vi ALLA kullsyskon som fyller 1 år!!! STORT GRATTIS!! Lite lätt overkligt att tiden gått så fort. Önskar verkligen jag kunde vara med på kennelträffen nästa helg och träffa allihopa, vore så himla roligt, men jag har ju min klassåterträff då samt sista seriematchen i fotboll. Lite surt känns det. Hade det varit helgen efter så hade det inte varit något problem.. Vi får sikta in oss på nästa år och hoppas att det knäpps mycket bilder så att man får se hur det var och hur stooor alla blivit! :)


Födelsedagsbarnet!!




Idag har jag och Harry utforskat skogen tillsammans och därefter åkte vi till en vän till mig som har en 5 månaders valp. Han är trots det 10 kg tyngre än Harry men dom lekte jätte fint tillsammans. Efteråt var Harry bra trött, det blev en lugn stund innan Husse kom hem och det var dags för födelsdagstårta! :) När det var varsågod till tårtan så blev han nästan lite paff.. oj, ska jag verkligen FÅ allt det här! Mycket är han Harry men inte speciellt glupsk. Mat är gott men man behöver inte sluka den i en tugga för det.. Harrys motto. :) Träffade en liten jack russel på klubben här om dagen och den höll på att äta upp handen på mig i sin iver. Det var lite motsatsen till Harry som tar så försiktigt. Sen så fick Harry även ett nytt koppel och en tuggring (favoriten). Ska försöka övertala husse att införskaffa en ny bädd också. Han har inte haft någon på ett tag då han i princip tuggade sönder (åt upp) sin gamla :)

Å hej va tiden flyger iväg!

Idag har varit en händelselös och rätt så tråkig dag.. Förrutom ett rätt så spännande besök på jycketorp (klubben) så har jag gjort i princip NADA idag. Är fortfarande förkyld så kan inte åka till sporthallen och fördriva tiden med lite träning heller. Trist. Beställde iaf en klänning/tunika som jag tänkte ha på klassåterträffen.. det har alltså gått 10 år sedan man gick ut 9:an. Oj! tiden går fort..

Denna klänning/tunika från nelly.com blev det.. hoppas den är lika fin i verkligheten bara

Stilig kille som imorgon fyller 1 år!!

Känns verkligen som höst nu!
Till dagens händelse då! Harry och jag åkte upp till jycketorp efter lunch, som vanligt var det ingen där när jag kom. Perfekt tänkte jag då kan vi köra agility och lite annat skoj! Tog en promenad i skogen först. När vi börjar närma oss klubben igen hör vi en massa skällande hundar och Harry blir spänd som en fjäder. När vi kommer fram ser vi 3 polisbilar och en massa poliser med tillhörande hundar som tränar för fullt ute ängen, på agility banan, i skogen. JA ÖVERALLT. Harry blev helt uppspelt och ofokuserad så träning på agilitybanan kändes uteslutet. Då inkallning fungerar sisådär så ville jag inte ha honom springades efter poliser :) Vi drog upp i skogen igen istället och la lite spår. Han var så himla duktig. Han har verkligen fattat vad som gäller och är super fokuserad. Vinklar av olika slag är inga problem. Hittills har vi bara lagt färska spår men så fort jag hittar en bra plats så ska jag lägga ett spår som får ligga några timmar. När vi var klar gick vi tillbaka och kollade lite när polisen tränade sina hundar. Riktigt duktiga.

Blåbär stora som spelkulor



Snuva, agility och 18-års kalas!

Njuter av solskenet? :)

Vilket väder vi haft de senaste dagarna!! Senast jag skrev hade jag överflöd med både tid och energi. Någon timme efter det så ringde dom och frågade om jag ville jobba både tors och fre så där försvann den överflödiga tiden. Idag vaknade jag upp med halsont och hängig, så nu har man varken tid eller energi längre.. Jag som ville vara ute och hitta på saker medan solen fortfarande skiner. Emil är hemma och sjuk den här veckan med så antar att det är han som smittat mig. Tycker synd om Harry idag när både husse och matte är sjuka.. Ska försöka ragga någon som vill ta honom med ut på en promenad.
Igår var det iaf full fart för Harry, förutom alla turer i skogen så var vi upp på brukshundsklubben och tränade en sväng. Mest agility blev det och hej vad det gick. Harry som tidigare bara varit intresserad av att ta ett hinder i taget och sen nosat vidare efter väldoftade lukter, hängde på matte över flera kombinationer. Det var riktigt roligt, kändes som lite av ett genombrott. Tunnlar är inget problem nu, han har fattat kommandot "genom" jätte bra. Balansen funkar också bra han har inte så jätte bråttom över så det är inga problem med kontaktfälten ännu.. Det som varit problemet förrut har varit att hoppa över hindren. Han har liksom inte fattat vitsen eller det roliga med det. Men nu så verkar det ha vänt :)

Nu när det äntligen börjar gå bra på agilityplan så verkar Harry på hemmaplan istället ha kommit in någon slags 1-års trots! Till och från jätte mysig, snäll, lydig och glad. Men ibland, - ett litet monster! Så här har han inte betett sig sedan han var 5-6 månader. Vi har investerat i ny vattenspruta som vi sprutar med så fort han kommer igång. Det har ju funkat förr..

Imorgon fyller min lilla syster 18-år!! Ojoj! Tiden går så himla fort! Jag har lovat att baka lite inför. Baka har blivit lite av en ny passion för mig! Har hittat grymt goda och roliga recept så nu har jag kommit igång på allvar. Har ju ändå inget bättre för mig emellan gångerna jag jobbar. Imorrn blir det en Limepaj och en chokladmoussetårta. Limepajen har jag gjort förrut och den är gryymt god och extremt lättlagad! har ingen bild på den tyvärr men för er som vågar prova ändå så kommer receptet här!

För botten:
14 digestivekex
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
2 msk råsocker
100 g smält smör
Mixa ovanstående ingredienser och häll i en ugnsäker form och grädda i mitten av ugnen i 5 minuter på 200 grader.
Fyllningen:
4 äggulor
1 burk SÖTAD kondecerad mjölk
1 dl pressad limesaft (ca 2 st)
Rör försiktigt ihop ägg, mjölk och lime utan att vispa. Häll cremen på digestivebotten och låt stelna över natten.







Chokladtårtan har jag aldrig gjort förr men den ser riktigt god ut och verkar lättlagad. Här kommer receptet:
Botten:
100 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl råsocker
2 dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och råsocker pösigt, tillsätt det smälta smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och vänd ner i äggsmeten. Häll i smord ugnsform och grädda i 15 minuter på 200 grader. Låt kakan kallna.
Chokladmousse:
200 g mjölkchoklad
1 äggula
3 dl vispgrädde
Hacka och smält mjölkchokladen i vattenbad. Rör i äggulan när chokladen svalnat lite. Vispa grädden och vänd ner den i den svalnade chokladen. Bred chokladmoussekrämen över kakan och ställ i kylen i ett par timmar. Garnera med blåbär.

Överflöd med tid och energi

Nu har jag jobbat två dagar på två veckor. Vilket innebär att jag börjat bli riktigt rastlös och uttråkad. Vill ha ett jobb och något meningsfullt att göra om dagarna.. Bara att fortsätta hålla utkik, tyvärr så kryllar det inte av jobb här i trakterna. Fördelen med att vara arbetslös är dock att man har mycket tid över, så Harry klagar nog inte över mattes jobbsituation.
Fast ibland så verkar det som att ju mer jag motionerar/aktiverar Harry, desto mer energi får han. Kom nyss hem från en 1 ½ timmes promenad och han är fortfarande inte trött lr så är han övertrött jag vet inte riktigt vilket.. En sak vet jag iaf, när Harry är på humör så är han den mest envisa och viljestarka hund som gått på denna jord. Inte för att jag har något att jämföra med men folk som kan hundar och som har fått smakprov på Harrys viljestyrka och envishet har talat om för mig att det där är ingen lätt första hund. Nä nä det menar du inte.. :) Vi har nog blivit varse..

Visst kan man redan här se hur envisheten lyser i ögonen! Det är en bestämd liten herre, redan från ung ålder! :)

Igår la vi spår i skogen iaf, det var roligt! Harry klarade det bra, ska nog lägga några till idag.. Fick kontakt med en kvinna på brukshundsklubben och vi pratade om att gå ut och köra sök i skogen här framöver! Det ser jag verkligen fram emot!

RSS 2.0