Pysselhelg och tennis!

Regnar idag igen så passar på att sitta inne och kila på tennis på tv:n. Det är ju franska öppna och jag tänker inte missa när Robin Söderling spelar. Är så grymt imponerad av dessa duktiga tennisspelare. Om jag hade fått uppfylla en dröm så hade det vart att bli proffs i min idrott :) Dock en långsökt dröm, men man måste ju få drömma... Man kanske skulle ha bilvit tennisspelare isf, finns ju rätt så mycket pengar att tjäna där :) Blir riktigt sugen att spela när jag sitter och kollar, tror jag ska dra med Emil någon dag att spela. Men jag har faktiskt inte suttit vid tv:n hela dagen utan har varit iväg med mamma och hämtat grejjer ur mammas farbrors hus. Så i helgen har vi två bord som skall målas vita, ett ovalt vardagsrumsbord och ett litet sidebord. Roligt med lite pyssel bara man känner för det.

Idag har Harry fått träna lite passivitet i och med att jag och mamma stannade och fikade hos morfar. Det gick faktiskt bra. Han la sig till ro efter att ha gnällt lite missnöjt till en början. Harry har lagt till sig en taktik när det gäller att vara passiv, lägger sig ner rätt så fort så att matte ska tro att han ligger fint sen börjar han krypa, eller kräla därifrån sakta, sakta.. haha! Den lilla räven! Han är en riktig luring! :) Igår var vi även iväg och kollade fotboll och Harry fick följa med. Han var duktig i nästan 90 minuter men i slutet blev det jobbigt, då ville han leka igång oss genom att börja tugga på oss. Men vi tränar vidare på passivitet, det har iaf blivit enorm skillnad på kort tid.
En passiv liten harry... :)

Ikväll blir det mys i lenninge hos Emils föräldrar, trivs så himla bra där! Och imorgon pyssel och fotbollsmatch för både Emil och mig. På kvällen blir det festligt värre hos en av Emils lagkamrater.. Nu blir det promenad i solen som har hunnit titta fram under tiden jag skrivit.. :)

Knut fick äran att vara med på bild idag! :)

Bus i gröngräset!

F*n! Så kändes det när slutsignalen ljöd för våran match ikväll. Förlorade med 3-2, alltid surt med en uddamålsförlust.. Orättvist var en annan tanke man hade efter matchen, men så känner man kanske alltid efter man förlorat.. Vet inte men nu tycker jag det borde vända, tredje matchen och hittills bara en poäng. inte bra. Tröstar mig med en påse salta bilar (favoriten) och en återhämtningsdryck från proviva. Inbillar mig på något vis att proviva drycken är så pass nyttig så den väger upp godiset :)
Mmmm bilar.. :)



Idag skulle jag in på lindex och köpa en hårband, slutade dock med att jag kom ut därifrån med lite mer än ett hårband, faktum är att det inte blev något hårband alls.. :) Istället hittade jag två jätte fina tröjor, ett par leggings, ett skärp och shorts. Riktigt nöjd med mina fynd men plånboken är inte lika nöjd. Får ångest såhär i efterhand men när jag väl är inne i affären tänker jag nog inte så mycket på konsekvenserna, ser bara alla fina kläder, saker, prylar som jag vill ha! :) Längtar tills jag får ett jobb och kan handla utan att ha dåligt samvete för minsta lilla grej.

Idag tog jag och Harry en promenad på åkrarna runt ridskolan igen, så himla härligt där. Och det är sällan man möter någon så Harry kan springa lös och kuta runt som den galning han är! :) Är duktig på inkallning nu, iaf utan störning. Fasar bara för den dagen ett rådjur lr liknande skuttar förbi oss. Tror inte han kommer bry sig mycket om mattes rop då :) Eftersom jag inte litar på att inkallningen fungerar i alla lägen kör jag med spårlina på harry när vi är ute i skogen eller på åkrarna.. Jag låter linan släpa med när vi går och drar Harry iväg så hinner jag rycka tag i linan innan han har hunnit försvinna. Känns tryggt så.
Har börjat träna platsliggning och lite andra saker som finns med på allmänslydnas passet. I slutet av denna kurs ska vi gå igenom alla moment som finns med. Usch blir nervös, känns som ett prov och det ger mig prestationsångest. Platsliggning och hundmöten går iaf bra och inkallning utan störning likaså. Sitta tyst i bilen är han expert på så då har vi iaf dom avbockade :) Resten har vi ju tid att träna på så det ska nog gå bra. Apropå prov så fick vi tillbaka våran hemtenta idag och det gick bra. Så himla skönt, det betyder ingen omtenta i sommar.

Grönt är skönt.. :)


Raindrops keeps falling on my head

Promenad i regnet..
Små, små regndroppar i pälsen på världens sötaste..

Från strålande sol till ösande regn, typ så skiftar dagarna nu. Ena dagen är det 20+ och sol och dagen efter öser regnet ner som aldrig förr. Idag är det en regnig dag iaf.. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Tog en promenad med Harry och insåg att det var ganska skönt ute ändå när det bara duggregnade, blev en rätt så lång promenad till slut runt tjärn som ligger här i närheten och upp genom området. Nu har Harry lagt sig för att vila i fotöljen och jag har slagit på tv där dom visar "Bolt - superhunden". Så himla mysig film, måste bara säga att disney är grymma!
Trött vovve..

Ikväll ska vi på hundkurs igen, undrar hur det ska gå. Sist gick det ju sådär.. Vi skulle träna passivitet och det märktes att det inte var Harrys starka sida. Han blev riktigt odräglig så jag märkte att vi måste träna mer på det. Hoppas det slutar regna tills kvällen bara, blir ju lite trevligare så..

Sommarvibbar

De senaste dagarna har det känts som sommaren har kommit! Över 20 grader varmt och solsken säger iaf sommar för mig! Underbart! Det får mig att börja tänka lite på sommaren som kommer.. Bland det bästa jag vet är att ha något att se fram emot, typ en resa! Önskar dock jag hade en pojkvän som tyckte det var lika roligt som mig att planera saker i förväg och sedan genomföra dom. Vet inte hur många år i rad jag påpekat att vi borde åka till gotland! Och hur många gånger har vi varit på gotland hittills? NOLL.. Nu när vi är hundägare så är vi något begränsade i vårt utbud av semesterorter, exempelvis grekland med Harry är ju uteslutet :) Men gotland vore väl perfekt, kunde hur en mysig stuga eller något och åka bil ner. Men min gissning är att det inte blir av i år heller.. Min turkiet resa som jag sett fram emot att åka på tillsammans med idrottsgymnasiet blev ju inställd så nu börjar jag känna abstinensen komma. Jag och Emil brukar ju åka iväg någonstans eller utomlands minst en gång per år.
Jag och emil på västkusten förra sommaren (tylösand)

Börja även bli rätt så rastlös nu av att vara hemma och göra ingenting, har snart varit arbetslös i 1 ½ vecka har ca 3-4 veckor framför mig av samma visa.. Men det dyker väl upp något snart förhoppningsvis. Nu ska jag ta harry på en promenad och sen blir det fotbollsträning. Lite segt med tankte på att vi hade match igår så men det blir nog lugn träning och sen är det ju så härligt väder också så det ska nog gå! :)

Långhelg!

Trött och bakis är vad jag är idag. Emil hade match igår och efteråt stannade vi och grillade och tog en glas vin lr två. Var ett glatt gäng som var där och det var riktigt trevligt! Blev dock sent och idag mår man som man förtjänar antar ja! :)
I övrigt så var gårdagen väldigt händelserik. Var barnvakt och lillbrorsan så vi åkte och matade fåglar och köpte glass bland annat. Därefter träffade vi på Harrys syster Aqua och hennes matte Jessica som var i Bollnäs på utställning, super roligt! Är ingen häromkring som jag känner som har tollare så det var skönt att få prata med någon som vet hur det är :) Efteråt tog jag med lillebror att kolla på emils match och ja resten av kvällen har jag redan redovisat :)


Imorgon är det måndag igen, uscha det gillar vi inte! Jag är iofs ledig men Emil måste jobba och det innebär att jag blir själv här hemma..tråkigt! Så himla skönt med långhelg. Får ta tillfället i akt och träna en massa med Harry. Imorgonkväll har vi första hemmamatchen för säsongen, vi möter Iggesund. Blir tufft men vi ska banne mig plocka poäng! På onsdag ska vi på hundkurs igen.
Nu har jag en dösöt hund som står vid min sida och ber snällt om att få komma ut på kvällspromenad. Ska nog göra honom till viljes... är dessutom för trött i skallen för att skriva något mera.

Veckan som varit..

Känns som det var längesedan jag skrev något.. Har inte direkt haft fullt upp i veckan, utan det har mer varit lathet från min sida. Har iaf varit ute och "vårstädat" i trädgården. Krattat och rensat i rabatterna..duktig jag är! :) Har ju aldrig bott i hus förr. Förrutom när jag var liten och knappt kommer ihåg det, så det var längesen jag hade en gräsmatta och en gård att röra mig på. Gillar våran gård, den känns trygg och mysig, liksom inramad av syrénbuskar, staket och andra små buskar som jag vette fasen vad dom heter! :)
I veckan har jag tränat fotboll och i helgen hade vi våran seriepremiär som inte gick så vidare bra. Men det var ändå roligt att spela, tyckte iaf jag. Nästan alltid roligt med match. Efter matchen åkte vi och kollade när Emil spelade match så i lördags var det fotboll för hela slanten kan man säga. Har även jobbat lite i veckan vilket var väldigt bra för min ekonomi!
I onsdags tror jag det var åkte jag och mamma till Kilafors och hämtade upp farmor för en lunch på Kilafors Herrgård, min tidigare arbetsplats. Var riktigt trevligt och det är så himla fint där nu när det börjar bli grönt. Är fint där annars också men det är något speciellt sommaren, man kan säga att herrgården lever upp då. Alla bröllop som firas där och när studenterna har sin studentbal, rätt så härliga tider faktiskt!

Idag var vi till kilafors ännu en gång eftersom vi var efterfrågade av min lillebror. Han ville att vi skulle komma dit med Harry så att han fick visa Harry för sin bästa kompis Hugo. :) Det blev lek och stoj när vi kom dit och väldigt bra träning för harry. Eftersom pappa, lillebror och farmor bor alldeles vid Kilafors Herrgård så tog vi en promenad genom trädgården ner till vattnet. Lite spännande med tanke på att Harry inte har stött på vatten i form av en sjö tidigare. Harry hämtade pinnar och lekte lite i vattnet men ville inte simma, och det kan man ju förstå med tanke på hur kallt det är i vattnet fortfarande :) Men jag fick lite härliga actionbilder på vattenäventyret! :)

Äventyr vid stranden!

Nu har det tagit slut på våran grundkurs som vi gått på brukshundsklubben. Vi missade sista tillfället eftersom jag var tvungen att jobba. Riktigt synd men hade mycket till val. Ska iaf fortsätta på fortsättningskurs nu till veckan så vi får fortsätta jobba med det vi har lärt oss hittills. Har varit så himla nyttigt att gå kursen och vi har lärt oss massor.

Sista april..

usch idag är jag seg, trött, omotiverad, halv deppig.. ja allt det där som man inte vill vara. Emil är borta och spelar match och jag har en hund däremot som är pigg och glad och vill hitta på roliga saker, känner mig taskig så läre försöka ta oss ut på en långpromenad snart.. kanske runt åkrarna på ridskolan, tar på mig stövlar utifall det inte har torkat upp riktigt än.
Har även en hemtenta som väntar på att bli klar.. Just nu känns det inge vidare alls med den och är inte alls säker på att jag kommer få godkänt. Har fortfarande tills imorrnkväll på mig att skicka in den så får se, men idag känns det liksom inte som någon idé att skriva något. Skulle inte få något vettigt gjort iaf. Men annars är det omtenta i augusti, jobbigt!! Ska även åka och jobba kl 17-23.15.. inte speciellt sugen på det heller men jag behöver pengar, arbetslös som jag nu är. Önskar Emil  kunde vara hemma och peppa upp mig lite men icke.

Lill killen, tuff redan då och ännu tuffare nu! :)

Sista april gick iaf riktigt bra för Harrys del. Vi gick till och med ner till kasen och kollade när den brann medan några ungar smälde av lite raketer och smällar här och där. Harry brydde sig inte nämnvärt. Han lade sig ner vid våra fötter istället och tuggade på en pinne i godan ro. Han är för härlig! Så himla skönt att man kan ha med sig honom överallt! Imorrn ska vi ner på stan med hela hundkursgruppen och ha miljöträning. Tror nog att det ska gå bra. Sist på hundkursen så tränade vi på lite agilityhinder för första gången! SKOJ! :) Längtar till Harry blir lite äldre så vi får träna på riktigt.

RSS 2.0