Framtiden..

Igår var en deppare dag, men idag ska bli en bra dag har jag bestämt! Ringde till csn nu på morgonen och tydligen får jag behålla en liten del av studiebidraget som kom denna månad istället för att betala tillbaka allt. (eftersom jag ändrat studietakt osv) Litet jippie där! :) Kanske inte måste vara helt luspank denna månad.. :) Var in på intersport igår också och tyvärr behövde dom ingen mer personal just nu, men efter sommaren, i augusti och det är ju bättre än ingenting, så ska lämna in mitt CV och hoppas på det bästa. Håll tummarna! Ibland undrar jag hur mitt liv kommer se ut om ett halvår, två år, 10 år.. Vad har jag för jobb eller är jag fortfarande arbetslös, har jag barn?? Väntar med spänning på att se hur det blir....
Harry har blivit riktigt duktig på att slappna av och lägga sig till ro medan jag sitter vid datorn och pluggar m.m.. Han lägger sig vid mina fötter eller bredvid stolen och sen gör han inte så mycket mer väsen av sig förrän matte säger att det är dags att gå ut eller leka. :) Han har just slagit sig ner bakom min stol men det ser inte alltför bekvämt ut...



Eller vad säger ni? :) jag trodde det bara var katter som skulle vara lelösa.. :)





I helgen har vi seriespel med badmintonen och det bär ännu en gång iväg till härnösand. Läre till att vinna lite matcher nu annars så åker vi ur div 2.. vilket känns surt med tankte på att vi spelade division 1 förra året..
Ikväll ska jag jobba några timmar, vilket vi tackar för. Slutar 21 så det blir lagomt, hinner med lite fredagsmys med grabbarna där hemma också! :)
Igår började min nya kurs, socialpedagogik.. kan inte påstå att det känns så där jätte spännande men man ska aldrig säga aldrig. Vi får se hur det artar sig. Jag läre nog sätta igång och plugga nu så jag får det gjort nån gång.
Trevlig helg allihopa!



Thailand för två år sedan med syster.. Kan inte låta bli att längta tillbaka när jag ser den här bilden!

Vädrets makter..

Blää.. Har nyss suttit och skrivit ett lååångt inlägg om helgens bravader men allt försvann så nu orkar jag inte göra om det. Blir kort uppdatering istället. Tävlade badminton i lördags och det gick rätt bra, hade en del jäkligt tuffa och jämna matcher. Men eftersom vi skulle på SM-finalen i bandy i Uppsala på söndag så var jag tvungen att åka hemåt på lördagkväll och missa semifinalen i dubbel.. surt. Efter att ha varit fint väder hela lördagen, sol och 9 plusgrader så började det helt osannolikt VRÄKA ner SNÖ på söndagmorgon och tydligen var det rätt så begränsat till uppsala trakten för i bollnäs sken solen hela dagen och i Uppsala vräkte det ner snö och var kaaaallt! Hela stämningen kring att vara på en SM-final raserades när man fick stå i snö och blåst i nästan 4 timmar och frrrrrysa. All snö gjorde det också omöjligt att spela ordentlig bandy och första 45 minuterna av matchen kändes som en parodi på bandy. I slutet av matchen hade det slutat snöa men blåste fortfarande rejält och det var med fördel hammarby som kunde ta hem SM-guldet.. Ingen lyckad söndag med andra ord. Har dessutom sjuuukt mycket träningsvärk sedan helgen i axlar, arm (höger), lår, rumpa, vader, rygg och mage. Jaa det vill säga hela kroppen! :) Ikväll har vi träningsmatch i fotboll, är bara att kämpa på så gott det går! :)

Bildbevis på snökaoset i Uppsala i söndags.. Helt sjukt..
Brrr... var känslan när man stod på läktarn..

Gott med mjukost! :)
Idag i Bollnäs har det varit strålande solsken och plusgrader ute så jag och harry passade på att ta oss en långpromenad i det härliga vädret. La mig på en stock (som egentligen var ett hinder) på fälttävlans banan och njöt en stund och Harry passade på att undersöka omgivning. Det var hur härligt som helst, bara jag och Harry så långt ögat nådde..



Top of the world.. lr iaf nästan! Med ett grässtrå hängandes ur mungipan..snyggt! haha

Imorse när vi tog våran morgonpromenad så stannade vi och tränade lite.. :) Han är hur duktig som helst och lyder minsta lilla vink när det handlar om något ätbart.. :)



Mmm.. godis.. Om jag tittar på matte så kanske jag får ta den

Stunder av sorg och glädje..

Igår var en händelserik dag som var fylld med både sorg och glädje.. Satt i bilen på väg ner till sandviken igår kväll för att kika på sista semifinalen i bandy mellan sandviken och bollnäs. Fick ett samtal från mamma som berättade att min systers häst måste avlivas pga senskada som tydligen inte kommer läka.. Känns så himla konstigt hur man med djur kan vara så snabba att döma ut deras liv. Med människor som skadar sig så finns det minsann ingen att avliva någon för att tex hälsenan gått av lr liknande. Man syr ihop, opererar, läker och rehabiliterar människor men när det kommer till djur så finns det inte mycket hopp eller mycket att göra. Allt på grund av att det handlar om för mycket pengar när ett djur blir sjuk och eftersom försäkringsbolaget inte vill gå in och hjälpa till i detta fall eftersom dom anser att det inte finns någon chans att hon blir bättre.. Jag vägrar tro att det är kört! Och jag blir så arg och ledsen när man inte ska kunna behandla sin häst och ge den sjukvård som den behöver bara för att det är för dyrt. Varför måste allt jämt handla om pengar!! Usch känner mig så himla ledsen över det här och lider verkligen med syster som haft henne länge och självklart är hennes bästa vän.. Gör ont i hjärtat bara jag tänker på vad som skall hända.. Har ringt runt till alla jag känner som haft skador och problem med sina hästar och försöka hitta någon bra alternativ lösning men i slutändan så handlar det om att det kommer ta väääldigt lång tid att läka denna skadan och tid är pengar.. suck..

Syster och Mystery flight "flugan"


Jaha så då sitter man där i bilen på väg mot bandy med tungt hjärta och inte heller har man några större förväntningar på att Bollnäs ska ta sig till SM-final eftersom det var 54 år sedan dom var i final sist.. Matchen börjar iaf väldigt spännande och bollnäs går ut i pausvilan med 1-0 ledning, varav både sandviken och bollnäs missat varsin straff..! Början av andra halvlek tar sandviken tag i taktpinnen och styr det mesta av spelet, får många målchanser men stoppas av Bollnäs grymme målvakt. Till slut får dom iaf in 1-1 och spänningen blir olidlig. Det börjar gå mot sitt slut och på övertid, med ca 1 minut kvar att spela av matchen så får bollnäs STRAFF!! Helt sjukt, har aldrig varit så nervös i hela mitt liv..hjärtat stannade i princip. Måtte denna straff sitt i mål nu.. och det GJORDE DEN!!!!! Heeeelt sjuk, halva arenan som var fylld med bollnässupportrar brister ut i jubel och skrik och kort därefter blåses matchen av och bollnäs är i SM-FINAL för första gången på över 50 år!!!!!!!!!!!!!!
Är man inte en bollnäsbo så kan man nog inte förstå hur STORT detta verkligen är. Bandytraditionen är verkligen stark i bollnäs, ja i hela hälsingland får man nog säga! Så på söndag spelar Bollnäs final mot Hammarby på studenternas IP i Uppsala och jag skulle ge min högra hand för att få vara där och kolla, har till och med biljett.. MEN, jag är anmäld till en badmintontävling i härnösand till helgen. Hade jag vetat i förväg att bollnäs skulle spela final så hade jag aldrig anmält mig men tro mig, jag trodde aldrig det skulle hända! Sandviken har ju förväg varit ett favorittippat lag och gått till många finaler de senaste åren så när man fick reda på att bollnäs skulle möta sandviken i bäst av 5 semifinalmatcher så trodde man aldrig på final.. aldrig.. Men nu är det så och vad ska jag göra!? Beslutsångest! Vill inte göra min dubbel- och mixpartner besvikna genom att ställa in.. känns taskigt. Men samtidigt har jag biljett till finalen på söndag i uppsala och jag döör av besvikelse om jag inte får vara där.. jag måste vara där! men jag måste även tävla.. eller?! Aaaah jag blir galen..!
Såhär kan det se ut när bollnäs tågar in på plan inför en match på "åsen".. härligare stämning får man leta efter!
Såhär såg det ut igår när bollnäs vann över sandviken och tog sig till SM-final!!


Jaa så den kvällen som började med så tråkiga besked slutade med otrolig lycka och glädje. Nu när glädjeruset lagt sig lite såhär dagen efter så börjar jag tänka på Flugan och syster igen och det känns verkligen inge vidare.. ska ta med mig harry ut i solen på en promenad så kanske det känns bättre..

Mums!!

Bra start på dagen! ser dock inte lika smaskigt ut som det smakade!

I torsdags hade jag en hälsosam dag. Började med en timmes spinning kl 9 på morgonen, handlade hem sallad till lunch och ingredienser så jag skulle kunna göra värsta goda smoothies när jag kom hem! Hittade en förpackning med frysta bär i en härlig mix, gojibär, havtorn, blåbär, björnbär, tranbär och röda vinbär! Visst lät det som en bra kombo! Fylld med vitaminer och antioxidanter! Och OM den blev GOD då!! ojojoj! Smoothie + surdegsbakat bröd från emils mamma, = super gott OCH nyttigt! :) I smoothien hade jag: en banan, valfri mängd frysta bär, lite blåbärssoppa och bollnäsfil vanilj ( men det funkar nog med vilken yoghurt/fil som helst). Enkelt och hur gott som helst! Smoothies kan ju i princip innehålla vad som helst och blir oftast god hur man än gör dom så man kan inte misslyckas.


Perfekt blandning!

Till middag blev det fiskgratäng på torsk som jag själv lagade, klapp på axeln till mig själv eftersom jag inte är
någon höjdare på att laga mat som tar längre tid än en kvart :) Sen på kvällen åkte jag och tränade badminton. Försökte köra rätt så hårt och rätt mycket singel träning eftersom det är jobbigast och jag behöver komma igång med badmintonen helst igår. Nästa helg är det tävling i härnösand. Ska bli kul att tävla igen men jobbigt att vara borta hela helgen från både Emil och Harry :(
Nu är det snart dags för bandy här i Bollnäs, semifinal 4 mot Sandviken. Ska bli riktigt spännande eftersom om Bollnäs förlorar den här matchen så är sandviken klara för SM-final. Vilket skulle kännas skit rent ut sagt. Men vinner dom så blir det en avgörande match på tisdag mot sandviken på borta plan.. Huu nerverna är utanpå kroppen. Är så himla spänd och nervös,..  kom igen nu BOLLNÄS!!

Harry har börjat se spöken.. Han skäller och morrar lite nu och då för ingenting i princip, men på honom verkar det som att det står en inkräktare på bron redo att bryta sig in vilken sekund som helst. Men det går nog över så småningom.. Annars så tycker jag att han växer så det knakar, vägde honom härom dagen och han var nästan uppe på 15 kg redan, 14,8 kg stod vågen på för att vara precis.. Vet inte om det är mycket eller normalt för hans ålder (6 mån). Eftersom jag inte haft någon hund eller tollare förrut har jag inget att jämföra med men han varken ser eller känns tjock så kanske kan skylla på kraftig benstomme lr något :)

Tjockis?!? :)

Ps. ni får ursäkta hur layouten ser ut men det blir inga mellanslag när jag publicerar inlägget oavsett hur många jag har gjort medan jag skriver inlägget.. så irriterande!!

Snurrig..

Vårbild
Vårtecken!

Våren har kommit till Bollnäs!!! iaf tillfällig värme, men det är total lycka! Snön smälter och droppar från hustaken, asfalten syns igen, träd och buskar kryper fram där dom legat gömda bakom all snö, solen skiner och det är plusgrader! Underbart! MEN, det har sina baksidor dock.. det blir lerigt, smutsigt och blött längs vägarna där Harry och jag promenerar..
Hästen (vet inte vad han heter) var väldigt nyfiken på Harry, men enligt Harry fanns det mer spännande saker att titta på.. :)

Idag efter vår långpromenad fick Harry ta en dusch. Han protesterade inte direkt men har tycker nog det är lite jobbigt när matte börjar schampoonera in honom, då önska han nog helst att han låg i soffan och sov istället. Efteråt var Harry mer lik en pudel än en tollare. Pälsen lockar sig bak på rumpan så att inte ett enda hårstrå ligger ner. Och svansen, oj! Vad hände med svansen egentligen, blev ungefär 5 gånger större! haha! Kanske var volym schampoo vi körde med vem vet :) Aja, Harry ska iaf på kalas ikväll för Emils mamma fyller år så då passar det väl bra att han är nyduschad och fin. skulle vilja lägga upp den video på harry försök att torka sig själv efteråt men jag har inte kommit på hur man gör.. :(

Snart är det dags att söka sommarjobb också. Jag som helst skulle behöva ett jobb NU! Har sökt som resursperson inom barnomsorgen så får hoppas att dom ringer någon dag här och behöver vikarie. I annat fall så kommer man vara inkomstlös de närmaste månaderna.. vill inte.. :( passar inte speciellt bra nu när vi har hus och allt. Skulle även kunna läsa ännu en 7,5 hp kurs så att jag får ihop till 22,5 hp den här terminen och därmed får ut mitt studiebidrag men det kryllar inte precis av kurser så vi får se.. Så himla mycket frågetecken just nu kring jobb och skola så jag blir alldeles snurrig. Det enda jag vet är att jag ska följa med som ledare på idrottsgymnasiets träningsläger i april i en vecka. Ska bli skoj, plus att man får betalt! :)
Suck, Harry är nog den envisaste varelse jag träffat och då räknar jag med alla djur och människor jag någonsin träffat. Jag trodde jag var envis, men han tar priset. Tar mig en halv timme att skriva ett blogginlägg pga att herrn här vill har uppmärksamhet och gör vad som helst för att få den.

Jag och min guldklimp!

Nu var det längesen jag skrev ett inlägg här. Som jag skrev sist så bet ju Harry sönder datasladden så blev utan datorn i ca 5 dagar efter det. Men nu är min datorsladd tillbaka så jag kan uppdatera lite om senaste tidens händelser. Har i ärlighetens namn inte varit så munter heller den senaste tiden och inte haft nån speciell lust att skriva något. Anledningen till det är att jag förmodligen kommer att bli arbetslös och inkomstlös från och med nu..
Skulle ju egentligen skriva D-uppsats just nu men efter att ha fått en ny handledare, (5 veckor in i uppsatsen) så kom dom plötsligt fram till att ämnet/projektet jag skulle göra med badmintonförbundet inte var tillräckligt idrottsmedicinsk (som ska vara mitt huvudämne) och därmed var jag tvungen att börja om och hitta något nytt att skriva om.. KUL! Nu har det gått 7 veckor in på uppsatsarbetet och i och med det har jag tappat all motivation att sätta igång med allt arbete som en D-uppsats kräver. Blev mentalt blockerad känner ja.. Jobbigast känns nog att badmintonförbundet hade räknat med att jag skulle hjälpa dom och nu blir det inget.. :( För att göra det ännu struligare så måste jag hitta en 7,5 hp kurs att hoppa på så här mitt i terminen för att få ihop poäng till det studiebidrag jag ändå fått hittills, annars måste jag betala tillbaka och det funkar då inte alls om jag nu ska bli arbetslös. Måste hålla hårt i varenda slant jag har..

Vaktar lydigt mattes vante som jag ääälskar att bära på!





Ja det var det tråkiga, nu till något roligare! :) Jag och Harry är anmälda till en valpkurs nu som börja i april! Äntligen, som jag har väntat! Ska bli roligt att få komma upp till brukshundsklubben och träffa likasinnade människor! Och kanske få börja träna lite smått med agility, kontaktfält och tunnlar till exempel...
I April ska jag även följa med idrottsgymnasiets innebandy och fotbollselever till Turkiet på träningsläger en vecka. Inte helt fel! :) Önskar bara att vi kunde åka nu istället när det ändå är snö och kallt. På tal om snö, helgen var jag, Emil och Harry ut på promenad i skogarna kring emils föräldrars hem. MYCKET snö var det, men en mysig promenad..

Det finns gott om snö som sagt.. Emils pappa gör ett försök att skotta bort den men den envisas att komma tillbaka..

Tidigare i veckan kom även min bror och hans dotter, dvs mitt brorsbarn på besök här i Bollnäs. Dom bor i Sthlm så det är inte så ofta man får träffa dom. Lilla hedvig har hunnit fylla 1 år nu och är sötare än nånsin! Har börjat prata och krypa och är verkligen i den där härliga åldern nu! Önskar jag fick träffa dom oftare!

Hedvig, sötnosen!
Vi tre syskon + lilla hedvig i somras tror jag det var..

Vad händer resten av dagen då, jo Emil har åkt iväg till Sandviken och ska spela träningsmatch (fotboll) och jag ska iväg klockan 16 och bowla med mitt fotbollslag och sedan äta tacos. Men först ska nog jag och harry ut i finvädret på en härlig promenad, får se om vi kan träffa på Lyra, en collie som Harry är helt kär i. Och jag tror nog inte hon har något emot honom heller :) Dom trivs verkligen tillsammans, så söta! Ska försöka knäppa ett kort på dom nästa gång vi träffar dom.
Jag och Harry igår, på härlig promenad längs med nya okända stigar.. Solen sken och det var underbart! :) Så glad att jag har denna lilla guldklimp!

RSS 2.0