Pistolhot!

Nu var det längesen igen.. Har varken haft tid eller ork för att sätta mig vid datorn. Det är ju sommar! Plus att jag har jobbat en massa och sen har det ju varit midsommar och fullt upp. Idag fick jag äntligen förflytta mig från mitt kassajobb till frukt och grönt på Willys, det var riktigt skoj faktiskt och ser fram emot att vara där i sommar. Mina axlar och min rygg är redan trött efter tre veckors jobb i kassan så det blir ett trevligt ombyte. Nu är jag iaf ledig tills på torsdagkväll och jag kommer verkligen njuta av min lediga tid. Tror att Harry kommer uppskatta det också då han inte har hunnit få lika mycket tid som vanligt. Imorrn ska jag äntligen åka upp på tisdagsträning på brukshundsklubben och träna lite tillsammans med alla andra. Hittills har vi ju haft fotboll varje tisdag men nu är det uppehåll så då blir det minsann hårdkörning med Harry! :) Vi var upp dit några dagar förra veckan och tränade och det gick jätte bra, inte så mycket hundar där och därmed inte så mycket störning men det var bra för då kunde vi träna inkallning och platsliggning, sånt som har funkat sådär tidigare.

Här om veckan så anmälde jag Harry till mentalbeskrivning. Den går av stapeln den 9:e oktober. Det är alltså rätt så länge kvar och gott om tid för Harry att mogna och växa på sig fysiskt och psykiskt. Jag måste bara säga att den sista tiden med Harry har varit riktigt härlig! Med det menas inget ridande på kuddarna i soffan, inget tugga på husse och matte, ingen vägran att gå nerför trappen på morgonen och inga sura miner vid kloklippningen. Lösning på våra problem och anledningen till att allt (ja iaf nästan!) är frid och fröjd här hemma numera heter vattenpistol! :) Så fort Harry går igång och börjar på som han brukar så blir det en skarpt nej och ett litet sprut med vattenpistolen! Och VIPS, Harry lyder snällt husse och mattes befallningar. Tidigare har det varit svårt att säga nej till Harry när han börjar sätta igång, lr inte svårt att säga nej utan få honom att lyssna till det. Han blir döv och totalt okänslig för all tillsägelse. Men inte nu längre, nu behöver vi inte ens använda vattenpistolen längre. Han har fattat grejjen. Nej betyder nej. JIPPI säger jag bara!! :)


Ikväll är jag riktigt trött, ont i ryggen efter allt bubbande och bärande på frukt och grönsaker idag och ont i benen efter en hård fotbollsmatch ikväll som tyvärr efter allt slit slutade med förlust på 2-1 :( Så just nu tänker jag ta en bra bok och lägga mig i sängen för välbehövlig återhämtning :)

Hurtbulle!

Idag har det varit full fart från och med att jag vaknade.. Klev upp halv 8 för att äta lite frukost innan jag skulle på spinning kl halv 9. Blev stressigt som vanligt och jag och Harry var tillbaka från morgonpromenaden ca 5 min innan passet skulle börja! Hade folk uppe på vårat hustak som jag var tvungen att konversera lite med också, vi måste nog lägga nytt tak så det var därför dom var där uppe.. Brukar inte ha människor på taket i vanliga fall :)
Hastade in på spinningen när passet hade börjat och hoppade upp på en cykel. Var längesen jag var iväg på spinning nu och det var såå jäkla roligt! Måste försöka klämma in ett pass snart igen. Styrketränade lite efteråt och är otroligt trött i armarna nu känner jag, vet inte hur det ska gå och jobba ikväll.. Har bestämt att när jag får tid ska jag sätta mig ner och göra en noggrann träningsplanering till mig själv, måste verkligen komma igång med styrketräningen. Fast sommarn är inte rätt tid att försöka motivera sig att gå i in ett gym, men jag ska göra så gott jag kan.
Direkt efter spinning åkte jag ner på Intersport som hade rea pga brand i lagret, så det var 70 och 50 % rea på ALLT. Var där inne bra länge innan jag hittade precis vad jag letat efter regnbyxor och vind/regnjacka. PERFEKT! Jackan var dock lysande gul men det skiter ja i, väldigt skön och användbar och jag kommer säkert lära mig gilla färgen.. lr hata :) Fick jacka och byxor till ett strålande pris och när jag var på väg ut ur affären så fick jag syn på skoavdelningen, var ju bara tvungen att kika lite och tur var väl det, JACKPOT! Ett par converseskor kvar i stl 36, för bra för att vara sant!

Mina fyndskor!! ♥

När jag kom hem gick jag en sväng runt tjärn med Harry och efter det var jag vrålhungrig kan jag tala om. Duschade och lagade lunch och jaa nu sitter jag här. Skulle behöva göra en raspresentation av tollare till imorrn på hundkursen, men jag får nog göra det på dagen imorrn när jag är ledig, hinns inte nu. Tänkte att jag skulle hinna åka med Harry till jycketorp (brukshundsklubben) och träna lite innan jag börjar jobba klockan 16. Vi ska träna lite på allmänslydnaspasset, framför allt stoppkommando, kvarliggande och inkallning. Dags att sätta igång med resten av dagen,..

Härliga röda gubbar!!


I går var vi på kalas och åt marängtårta med jordgubbar på, den var ljuvlig! Önskar jag hade en bild så jag kunde fresta er lite men tyvärr.. Nästa gång så ska jag vara framme med kameran.. Är så himla lycklig att jordgubbarnas tid är inne nu, skulle kunna äta jordgubbar frukost, lunch, middag :)
Sommarens höjdpunkt! :)

Har väl inte hänt så jätte mycket nytt i min vardag förrutom att jag har börjat jobba då. Vår gamla hemköps butik har ju blivit Willys nu i veckan så vi hade storöppning på onsdagen och jag jobbade tors, fre och lör. Sen var jag tvärslut. Jäklar vad mycket folk det har varit om man får säga så. Och extra jobbigt eftersom man är så ovan att jobba nu, men det har även varit roligt. Harry har fått träna på att vara hemma själv nu längre stunder och han verkar ta det med ro, sussar sött när vi kommer hem genom dörren.. Har mina funderingar om jag skulle ta och skriva in harry på något hunddagis här i trakten. Tänker att det kunde vara bra för Harry att umgås med andra hundar som förhoppningsvis kanske kan uppfostra honom. Våran ledare på hundkursen nämnde att Harry har svårt att tolka och läsa signaler, både hundar och människors och det har ju märkts kan man säga. Det stora problemet med Harry har ju varit att han backar inte ett steg hur mycket man än bröstar upp sig eller höjer rösten eller som hund morrar/biter ifrån.. Jag tror det har att göra med både envishet och att han har svårt att tolka signaler.. Men detta är något han måste lära sig och förhoppningsvis kanske han gör det på hunddagis, vad vet jag.. Idag har han iaf varit hos min mamma som för agera vikarierande dagisfröken. Något som borde passa henne utmärkt med tanke på att hon jobbat på dagis hela sitt liv :)
Tugg, tugg.. finns det något bättre än att tugga?!

Nu på onsdag är sista gången på fortsättningskursen, känns lite trist men jag ska fortsätta att åka upp och träna så mycket som möjligt på jycketorp (där brukhundsklubben håller till). Förra gången tränade vi inkallning och det gick inge vidare eftersom Harry drog raka spåret till en utav tikarna som löpte. Sedan tikarna i gruppen började löpa så har han jätte svårt att koncentrera sig på hundkursen. Så idag var vi uppe på jycketorp igen och tränade inkallning. Tog spårlinan på honom så att jag vet med säkerhet att han inte sticker (för har han väl gjort det en gång så kan vi lägga ner inkallningsträning sen). Han försökte sticka iväg efter en tjusig schäfer vid ett tillfälle men resten av träningen gick det bra. Jag har kommit fram till att jag kör med linan tills jag lärt mig lita helt på honom, med linan känner jag mig trygg och träningen går bra men målet är att den ska bort så småningom. På onsdag ska vi köra igenom lydnadspasset så får se hur det går.
När jag ändå var där och tränade kunde jag inte hålla mig borta från agility banan som stod uppställd så vi provade lite balanshinder (inga problem), tunnlar (går bra men inte så fort, blir mest promenad igenom) och låga hopp vilket inte heller ngt problem, bara han tittar på hindret och inte på matte! :)I början på juni ska jag hjälpa till som funktionär på en agilitytävling som brukshundsklubben ska hålla och det blir ett perfekt tillfälle att lära mig alla regler och hur det går till. Jag är ju van vid hästtävlingar men tack och lov är det inte lika jobbigt att bygga agility hinder! :)
Vet inte om jag berättat det med här om helgen så tog Harry sina första simtag i Bergvikens sjö :) Historisk ögonblick! :)

Usch härom veckan plockade vi bort en fästing från Harry, tur att jag har Emil för jag vet inte om jag skulle klarat det själv.. ryser bara vid tanken på dom. Så hastigt därefter köpte vi fästinghalsband åt Harry. Hoppas vi slipper mer fästingar nu. Harry verkar pigg och galen som vanligt så det verkar inte ha spridit sig någon sjukdom via fästingen iaf vilken är tur. Imorrn ska vi upp på jycketorp och träna igen, om det inte är nå folk där ska jag prova att ha Harry lös vi får se.

Trauma..

Imorgon smäller det, Robin Söderling spelar semifinal i franska öppna och jag kommer sitta klistrad framför tv:n. Hoppas på att det blir en svensk final även i år. När man har spöat Roger Federer som är världs etta så förtjänar man en plats i final anser jag! :) Har varit skönt att det varit tennis även denna vecka då man varit hemma och varit rastlös. Har dock varit fint väder så några timmar har spenderats utomhus, jobbat lite på en solbränna då man tidigare var vitare än snö.. Imorgon ska vi även spela fotbollsmatch.. Är inte så värst taggad eftersom vi möter ett av topplagen som förra året spelade i division 2, dvs en div högre än vi spelar i nu så det blir med största sannolikhet förlust. MEN ska försöka hålla hoppet uppe! :)
Igår åkte jag iväg och kollade när vårat andralag spelade match, mitt ute i skogen. Blev rejält uppäten av mygg/knott/diverse insekter men fick iaf träffa på en 12 veckors tollarvalp som var sååå söt. Svårt att förstå att Harry varit så liten. Denna valp var dock mycket lugnare än vårat vilddjur var och man fick till och med klappa honom. Försök med det du när Harry var valp och du fick en söndertuggad hand tillbaka i princip :)


Livsnjutaren.. :)

Så himla härligt att även värmen börjat komma nu och altandörren kan stå öppen hela dagen. Harry springer runt på gården i en lina och tycker det är toppen också att äntligen kunna vara ute på gården.. Tyvärr fastnade matte i linan idag när vi lekte och fick med sig ett rejält brännsår runt vristen.. ajaj.. klantigt av mig. Trädgården har verkligen blommat upp och jag tror att vi är inne i den vackraste perioden nu. Love it!
Mys på gården och promenad på åkrarna runt ridskolan..

Ska verkligen försöka njuta av ledigheten nu eftersom jag börjar jobba redan nästa vecka. Trodde jag hade ledigt till midsommar men så blev det inte och jag klagar inte heller.. Ska bli skönt att göra någon nytta och känna pengarna trilla in igen! :) På lördag ska vi ut till söderhamns skärgård på personalfest. Startar min jobbperiod med en personalfest, perfekt! :)
Våran favoritpromenad runt åkrarna på ridskolan börjar bli helt igenväxt. Var där och promenerade idag och gräset börjar bli rätt högt och ännu högre lär det ju ska bli. Vet inte om jag vågar gå där nå mer när man inte ser stigen och vart man sätter fötterna. Tänker ju på ormar som jag gömma sig i gräset. Förra helgen när jag och Harry promenerade runt där fick sig Harry en rätt så traumatisk upplevelse tyvärr. Han gick fram till ett badkar fyllt med vatten som stod i kanten av en hage och skulle dricka och kom i kontakt med stängslet och strömmen var på eftersom hästarna har blivit utsläppt i hagarna nu och han fick sig nog en rejäl stöt. Han blev rejält rädd och försökte fly därifrån men grejjen var bara att badkaret med vatten stod ju på där och harry dök rätt i badkaret i sin flykt från strömtråden och gjorde händelsen ännu mer läskigt. Den annars så himla tuffa killen gick därefter med svansen mellan bena hela vägen hem.. uscha.. :( Men idag gjorde vi ett nytt försök att gå samma vända och det gick bra men han vek av och gick en omväg när vi kom fram till badkaret. Han kommer allt ihåg men jag hoppas han glömmer så småningom..
Nu ska jag gå och lägga mig men är inte ett dugg trött.. skulle helst av allt vilja lägga mig och läsa min nya bok. Men om jag lägger mig nu blir det snabbare morgon och då får jag äta jordgubbar (!!!) och fil till frukost och fortsätta läsa boken.. :)

RSS 2.0