Ljud i natten...

Jaha, då sitter man här och rullar tummarna igen då. Har massor att göra, men som vanligt när jag har massor att göra så blir ingenting gjort. Blir blockerad på något sätt, slutar att fungera.. Lyckades iaf få lite skolarbete gjort i helgen, men då var emil hemma och höll mig sällskap. Är så omotiverande och sätta sig ensam i hemma och plugga. Skulle kunna åka upp till idrottsgymnasiet (min gamla praktikplats) och sätta mig där, har ett eget rum.. men dit kommer jag aldrig iväg. Som sagt fungerar inte som vanligt nuförtiden..

Härom dagen vaknade jag och emil mitt i natten av en tjutande/ylande hund.. Det var harry som drömde.. Som vanligt när han sover så låter han galet mycket. Och jag som var så glad över att jag lyckats hitta en härlig pojkvän som inte snarkar på nätterna, men så skaffar jag en hundvalp och får en som snarkar som en storvuxen karl och tjuter med jämna mellanrum på nätterna! haha. Helt galet. Men det är inte varje natt som tur var men när det väl händer.
Han har iaf börjat slutat bitas som han gjorde förrut. Mina händer och armar börjar anta normalt utseende igen. Antar att det beror på att han börjat tappa rätt så många tänder och det kliar förmodligen inte lika mycket. Dessutom har han börjat lära sig vad nej betyder, något som han ignorerade tidigare.. :) Längtar dock tills vi får gå valpkurs, känns som det är mycket man kan lära sig och förbättra. Men tyvärr är dom så himla sega här i trakterna och ska vänta tills det är bart på marken ute vilket kan ta heeemskt lång tid med tanke på hur mycket snö det kommit och hur kallt det är.. så framåt april/maj då kanske.. suuck..

Sötnosen..

I helgen besökte jag, emil och harry ridskolans terrängbana.. Där finns massor med öppen åker, roliga stigar, skoterspår och förstås, HINDER! Harry undersökte de flesta som kom i hans väg, tyvärr var dom lite för stora för att hoppa över. Men i framtiden så blir det definitivt agility för harry och mig, tror verkligen han skulle älska det!
Emil & Harry
Äventyr på terrängbanan...




Får se, vad har hänt annars.. Förra veckan var vi på bio och såg Avatar. GRYM FILM måste jag få lov att säga! Rekommenderar den starkt! Vi har även varit ute och promenerade och hälsat på i stall tillsammans med min bästa vän Camilla och hennes systers hund Brolle. Både jag och Harry stortrivdes, så skönt att få sällskap på våra promenader! Hoppas det blir fler gånger.

Minnen från förr..

Saknad...

Kom och tänka på min gamla D-ponny idag, Sabina som jag hade i 5,5 år. När jag fyllde 19 så bestämde jag mig för att sälja henne så att hon fick komma till ett hem där hon kunde fortsätta att tävla och träna.. Själv hade jag gått ut skolan och börjat jobba och fick inte tävla henne längre.. Ville att någon annan skulle få uppleva samma glädje med henne på tävlingar och träningar som jag gjort.. Kan säga att jag har saknat henne varje dag sedan dess, var nog den värsta dagen i mitt liv när hon åkte iväg.. Men såhär i efterhand så vet jag att hon fått ett kanon hem och har det jätte bra!
Fast nu var det nästan två år sedan jag hörde något ifrån hennes ägare. Har försökt mailat dom men det verkar som dom har bytt mailadress.. Frustrerande!! Vill ju veta hur hon har det och vart hon håller hus nuförtiden.. Fyller 20 i år, blir en gammal dam.. Har ett gammalt nr till dom men vet inte om jag vågar ringa, var ju många år sen vi pratade sist.

Sabina f.1990. - första kortet är från samma dag som hon kom till mig, mitten kortet under tiden vi hade tillsammans, och sista kortet är skickat från ägarna hon har nu.. man kan säga att hon åldrats med stil eller hur?!



Får ju inte glömma andra små solstrålar i mitt liv, vår lilla katt knut. Han är en riktigt sköning! Han och Harry har inte riktigt kommit överens ännu. Tror det beror på att Harrys idé om att leka med knut är att bita honom i svansen.. :)

Knutan :)




Nu måste jag iväg på träning men jag måste ju avsluta bloggen med att lägga upp en sista bilden på kärleken i mitt liv.. ;)

 

Emil..




Sol och värme!


Såhär härligt sken solen över vårat hus idag!

Idag är första dagen på länge som temperaturen äntligen har visat på under -20 grader så då passade vi på att ta en härlig promenad i strålande solsken och endast -9 grader! Tror både jag och Harry njöt i fulla drag. Eftersom vi inte har bott i det här området så länge så fick det bli lite utforskning av skogar och stigar idag. Hittade en perfekt motionsslinga där Harry kunde få springa lös lite och driva runt. Men han har numera stenkoll på vart matte är, ingen idé att springa och gömma sig nu inte, han är där innan jag ens hunnit tagit ett steg i motsatt riktning! :) Träffade på en äldre man i skogen som varnade för att det sprang en hel flock med rådjur lite längre fram. Lika bra att koppla på direkt man vet ju aldrig hur starka jaktinstinkterna är hos lill killen... När vi kom hem lekte vi lite på gården och knäppte lite kort. Kommer ihåg hur hopplöst det kändes att försöka ta kort på harry i början när vi fick honom, satt inte still en sekund. Numera är han rena rama linslusen så datorn drunknar snart i kort på Harry! :)


Här om dagen tog jag och Harry lokalbussen ner på stan. Först fick vi vänta ute i 20 minuter på bussen innan jag insåg att jag måste tagit fel på tiden så då var det bara att gå in, kolla busstider och springa ut omedelbart för nästa kom 10 min senare. Ner på stan kom vi iaf till slut, det var jätte spännande tyckte Harry. Tror han trivs att vara bland folk och rörelse. När vi väl kom hem var lill killen väääldigt trött...
Har köpt ett nytt täckte till Harry, tänkte att det var ett måste när det började närma sig -30 här upp i mellersta norrland :) Självklart var vi tvungen att dokumentera..
Tröttaste killen i världen, men även sötaste..


Helgen som varit blev en riktigt aktivitetshelg! Klev upp halv 7 på lördagmorgon för att åka till höghammarhallen, (sporthall här i bollnäs), och förbereda kiosk och försäljning inför kommunmästerskapen i fotboll som våran fotbollsklubb anordnade. Emil var med och spelade så han se en av hans matcher på morgonen medan jag stod i kiosken. Strax efter kl 10 var jag dock tvungen att åka iväg för då var det dags för mig att åka och spela seriespel i badminton, vår första match började kl 12. Vi förlorade den första mot Helsinge Team och vann den andra matchen mot BMK Boston. Emil och hans lag vann dock hela KM så det var jätte kul, synd bara att jag missade det. På söndagen var det bara att kliva upp igen för vi hade match kl 10. Vann den mot Enånger och shit vad slut jag var efteråt!! Hade en grym träningsvärk igår som dock verkar börja släppa lite idag, vilket är skönt. Har badmintonträning ikväll igen men även löpträning med fotbollen.. Undrar vad man ska välja.?
Måste börja skriva blogginlägg oftare, blir så himla långa varje gång.. Nu ska vi ner på stan en sväng, tror nog Harry är sugen att följa med.. :)

Morgonstund..

Då har man skjutsat Emil till jobbet och varit och hälsat på mamma en sväng. Det kändes som det var väldigt länge sedan vi hälsade på. Harry blev jätte glad som vanligt av att komma dit.. ja undrar vad det är för sorts mutor hon ger honom :) Strax ska jag åka ner på stan och köpa nytt koppel till Harry, det han har nu är halvt söndertuggat. Tror jag ska passa på att köpa några tuggben också så kanske kommande koppel slipper bli offer för harrys tuggattacker. Sen ska jag åka och träna badminton innan lunch, just nu är det låg energinivå men kanske kommer igång förhoppningsvis. Harry ligger och sover i soffan bredvid mig och det ser så himla skönt ut. Skulle helst av allt vilja göra honom sällskap. Vet inte om det är vanligt men Harry är en riktig snarkare! Och grymtare allmänt, vi kallar honom för lill grisen för det är så han låter för det mesta. :)

sovstund på sitt originella vis i soffan...



Idag är det ca -24 grader här i Bollnäs, håller bokstavligen på att frysa till is när man går utanför dörren. Varken jag eller Harry är så sugen på att vara ute idag så det blir några korta lekstunder ute på gården innan vi skyndar in till värmen igen. Börjar bli lite trött på att det ska vara så här himla kallt hela tiden. Att det snöar hela tiden och att man konstant måste vara ute och skotta det kan jag gå med på men det blir ju så himla tråkigt när man inte kan vara ute och ta härliga promenader i skogen pga av kylan.
Satte mig även idag och kollade vad det finns för jobb åt mig i detta land (börjar bli rätt less på att plugga nu).. Och det verkar rätt kört för tillfället.. Finns inte så många jobb som specialidrottslärare, det som jag helst av allt skulle vilja jobba som. Får drömma om det så länge och fortsätta med plugget..  Nu är det dags att hoppa i träningskläderna..

Full fart framåt!

Jaha, idag är det sista chansen att börja plugga till en tenta som jag har på måndag, har skjutit det framför mig alldeles för länge nu. Men har ju haft så förbaskat mycket att göra, att bo i hus är ett heltidsjobb, lägg till en liten hundvalp till det så förstår ni min situation. Kl 9 imorse tog jag mig iaf iväg på ett spinningpass, för träna det har man ju alltid tid med eller hur!? :) Nä faktiskt inte helt sant, var mitt första träningspass sedan den 20 december så det var väl behövligt. Behöver komma igång, få ny energi! Älskar spinning, suger verkligen musten ur en och efteråt känner man sig alltid så himla svettig och nöjd! Precis som det ska vara. I helgen som kommer har vi seriespel i badminton här på hemmaplan. Känns inge vidare med tanke på att sist jag tränade badminton var nog en månad sedan.. Måste ligga i och träna i veckan, men måste ju även tentaplugga, aktivera Harry, städa här hemma (har fått plocka dammtussar ur harrys mun) och allt detta hinns ju inte med.. Frustrerande! Berättade jag förresten att jag har två veckor på mig att skriva ihop en träningsplanering med tillhörande kravanalys också innan jag ska börja skriva d-uppsats?! Som sagt, det är mycket nu...




Måste iaf lägga upp lite nya kort på harry, han blir så himla stor! Igår vägde vi honom och han är nu uppe i 9 kg! stor pojke minsann! Igår var vi även iväg till ridskolan här i stan där jag ägnat halv mitt liv.. Var väldigt längesen jag var där nu och doften av spån, hö och hästar var ljuvlig. Tror verkligen Harry gillade det också för det var nästintill omöjligt att få honom att gå därifrån efteråt. Träffade en trevlig liten stallkatt som kom fram och hälsade snällt, mycket trevligare än fegisen vi har här hemma i huset tyckte harry! Efter det åkte vi ut till min sambo Emils föräldrar och tog långpromenad i skoterspåret, sen blev det sova för harry som var mycket trött. Det var dock inte Emil som ville dra ut mig på längdskidor, herregud tänkte jag men satte ändå på mig pjäxorna. Kan tillägga att jag knappt stått på ett par längdskidor i hela mitt liv! Men, men vad gör man inte för dom man älskar.. :) Kämpade mig runt på skidorna i, jaa ca 45 minuter iaf, och sen var jag tvärslut! Armar och ben kändes som överkokt spaghetti..inge trevligt.. Men med lite mer övning så kanske det blir bättre!
Nu måste jag iaf skärpa till mig lite och sätta igång och plugga! Harry sover sött på mattan så det är bara att passa på..


RSS 2.0