70-talet rockar!

Hittade denna otroligt vackra bild av mig och Emil från i somras när vi var iväg på 70-tals party och måste ju bara bjuda på ett smakprov! :) Var nog bland de roligaste fester jag varit på i mitt liv!




Snyggingar va!? ;)


Att övervinna rädsla..

Har insett att jag måste ta tag i D-uppsatsen på allvar nu. Har stoppat i huvudet i sanden och försökt låtsas som att allt ska lösa sig av sig själv tidigare men nu börjar det bli ont om tid och jag måste sätta igång. Har haft sån himla ångest inför den här uppsatsen. C-uppsatsen kändes okej att göra, jag vissta vad jag skulle göra och visst hade jag ångest över den också under perioder och när jag tänker efter så mådde jag inge bra under tiden jag skrev den. Hade mycket press på mig själv och det utmynnade i en väldigt stressad situation. Och nu känns det helt plötsligt ännu värre och som att vi är på en annan nivå och spelar. Jag vet inte om jag vågar skriva D-uppsats, jag tror nog inte tillräckligt på mig själv helt enkelt..att jag ska klara det. Jag vet ju ingenting och kan ingenting.. så känns det just nu iaf. En D-uppsats innebär att utföra egen forskning (?!) samt att jag ska stå sedan och redovisa detta för en massa människor, detta skrämmer skiten ur mig rent ut sagt.. Så vad gör jag då,..jo stoppar huvudet i sanden och låtsas som ingenting. Men det går inte längre nu. Önskar jag hade haft klasskamrater i detta läge och slippa sitta ensam på distans och göra det här.. Hemma här är det bara jag och harry och han tycker verkligen inte att matte ska sitta och plugga och vara tråkig så där får man ingen hjälp heller :)





Imorsen när jag vaknade hade jag ont i halsen, ont i huvudet.. :( Och det som kändes så bra på träningen igår. Fömodligen borde jag tagit det lugnt, men det har varit så skönt att komma igång med träning igen så kunde inte motstå det när jag började känna mig lite piggare.. Men idag blir det iaf vila och ta det lugnt, försöka komma i kontakt med min handledare och få ämne klart för mig så jag kan börja planera uppsatsen.

Harry bet ju som sagt sönder sladden till min dator här om dagen så nu har jag fått låna Emils systers dator, vilket var hemskt bra! Skulle inte klara mig utan.. Så vad har hänt annars den här veckan. Joo måste ju påpeka att harry den senaste veckan har varit helt rumsren, det har iofs varit till och från under en tid nu men den senaste veckan har det inte hänt en enda lite olycka. Bra Harry! Något som dock är mindre bra är det dominerande beteendet som harry nu har börjat med lite smått. Helst på gäster som kommer och hälsar på vilket är lite jobbigt och pinsamt för de stackars gästerna men denna period går snart över hoppas jag.
Ja men jag glömde ju berätta att jag och Harry tog en promenad förbi änderna som bor här i bollnäs. Dom är rätt många och harry blev väldigt fascinerad av dom. Tror han helst hade hoppat i och badat med dom men tur han har en matte som är klokare än så. :)












Någon som är badsugen kanske?! :)





suck..

Suck. Min dag kan summeras med ett enda ord tror jag.. Har varit en dålig dag från början till slut skulle jag vilja säga.. Dagen började med en inställd resa till stockholm, badmintonförbundet ville skjuta på mötet.. Så där stod man redo i dörren för att sätta sig i bilen och åka till tågstation när man fick samtalet. Jahaa suck.. bara att stiga in i värmen igen, vad skulle man nu göra resten av dagen. Därefter fick jag ett mail från min handledare i umeå som meddelande att den vinklingen som vi hade tänkt att göra på uppsatsen inte skulle funka och att jag måste gå en annan väg.. dvs börja om från början typ. Kunde dom ha nämnt det lite tidigare kanske? typ när jag frågade första gången om det gick bra!? Suck..

På eftermiddagen åkte jag till idrottsgymnasiet med ett träningsschema som jag gjort till en av killarna som går fotbollsgymnasiet där. Ett rehabschema för hans fot, men jag hade tagit fel på tiden och dom hade slutat och åkt därifrån för ca en kvart sedan.. Klantiga jag.. Återigen..suck..
Och så sitter jag här och skriver om hur jäkligt allting är, vad tror ni inte harry gör då..?! Jo han biter sönder strömsladdden till datorn. Inte nog med att jag nu för andra gången inte har någon strömsladd till datorn utan hundj*keln kunde ju ha dött tametusan!! herregud.. snacka om att skrämma livet ur matte. Men det gick tydligen bra och därmed drar jag ännu en suck, men denna gång av lättnad för harrys skull och en suck av missnöje för datasladdens skull... Nu ska jag snart iväg och träna, om jag vågar. Kanske hamnar i en snödriva efter vägen vem vet :)

Dagens absolut sista suck vill jag till ägna denna bloggsajt.. Fungerar inte med något som jag försöker med.. blää..

Sommar, sommar, sommar...

Måndag har åter kommit och med det en massa minus grader. -25 visade termometern idag.. brrrr!! Vill inte ha kallt eller mer snö, vill ha vår.. helst NU på en gång! Imorrn ska jag åka till sthlm igen för möte med badmintonförbundet, ser dock inte fram emot att vandra omkring där i -25 grader.  Åker på morgonen men har inte möte förrän på eftermiddagen så har några timmar att spendera i storstan direkt när jag kommer.. Men sen måste jag promenera upp till idrottens hus så får se till att ha med mig varma kläder. Åker inte tillbaka förrän dagen efter, utifall vi behöver sitta och planera på onsdagen också, så jag ska sova hos min kusin. Är inte allt för ofta vi träffas så det ska bli trevligt! Kanske man skulle kunna gå på bio på kvällen?! Hoppas! Jag ääälskar ju bio! :) Och vill gärna se "valentines day" men det tror jag inte min kusin nappar på om jag ska vara ärlig :)
Sommarbild!!
Tänk när sommaren är här och det är grönt överallt och varmt.. LÄNGTAR!

Just nu sitter jag och har lite ångest över hur jag ska få ihop min d-uppsats. På grund av att jag ska göra den i samarbete med badmintonförbundet så blir det ju inte det "klassiska" upplägget på den utan mer i projektform. Hur nu det ska gå. Har aldrig varit med och startat upp ett projekt förrut, men någon gång ska väl vara den första.. Måste ringa till min handledare i umeå och prata igenom allt med henne så det blir något vettigt av det här.

I helgen var jag och några kompisar på Amanda Jenssen som gjorde en spelning här i Bollnäs! Hon var riktigt grym, gillar hennes röst skarpt! Vi gick dit nyktra eftersom två av mina kompisar är blivande mammor och jag kan säga att fulla ungdomar/vuxna i bollnäs är ingen vacker syn.. Måste dom bli så förbaskat fulla?! Skämdes iaf nå grymt när ett gäng unga killar började på att nynna hammarbys kampsång eller vad man ska kalla den mitt under en låt.. pinsamt!

Grym tjej.. Vacker, otroligt begåvad, rolig..


Tålamod..

Då var det dags för en sen lunch, sitter och äter makaroner med carbonarasås och deppar lite över att helgen är slut.. Älskar helg! Denna har dock varit lite slitsam. På fredagkväll började jag få lite små ont i halsen och när jag vaknade på lördagen kändes det som jag svalt taggtråd och näsan rann som en öppen kran :( Hade exakt samma symptom som emil så förmodligen han som smittat mig. Men trots att förkylningssymptomen så var jag relativt pigg så då bestämde vi oss för att starta renoveringsprojektet "måla taket i köket".. Det var riktigt kämpigt måste jag säga men klart värt det i slutändan. Nackspärr och träningsvärk men köket blev riktigt fint, och LJUST! Vilken skillnad alltså!


Före och efter målning, bra mycket ljusare och trevligare tycker ni inte?!

Så ser köket ut nuförtiden..



I söndags hittade vi även en skänk till vardagsrummet på blocket. Det fanns i söderhamn vilket ligger 4 mil härifrån så vi åkte och tittade på den. Dom som ägde skänken var även ägare till världens finaste hus, så himla fint inrett så man blev alldeles grön av avund. Vi bestämde oss iaf för att köpa skänken men det visade sig dock att den var för stor för vår bil, fattades ca 5 cm så vi åkte och hämtade den i måndags istället med större bil. Nu har den tagit plats i vårat vardagsrum och jag är super nöjd! Ger verkligen ett lyft till våra tråkiga vardagsrum med ikea möbler.

Jag måste bara säga att det är verkligen kämpigt att ha hund när man är sjuk, igår när jag var som krassligast så tror jag att harry var som galnast. Varken tålamod eller orken är på topp när huvudet värker och bultar och harry gav sig fasen på att sätta matte på prov. Hur då, jo genom att få matte att jaga harry genom hela trädgården och runt vedboden varv efter varv. Matte hade fått lite smått panik eftersom harry hade hittat något i trädgården som såg väldigt lurigt ut och med tanke på hur snabbt harry sprang och hur hårt han ansträngde sig för att matte inte skulle få tag på honom och "saken" så var det något han vet att han inte får stoppa i munnen.. Jakten var dock förgäves, matte höll på och kollapsa och harry åt upp vad det nu var.. Resten av kvällen spenderade jag i soffan med alvedon och "the vampire diaries" (min nya favorit serie) :) ..
Idag vaknade jag tack och lov med ett något piggare huvud så bestämde mig för att åka bort till åkrarna runt ridskolan så harry kunde få springa av sig lite och förhoppningsvis ge matte lite ro att plugga och vila på eftermiddagen.. Köpte med mig två semlor hem eftersom det är fettisdagen idag, måste vänta med att äta tills emil kommer hem.. jobbigt, dom ser så frestande ut!! Men jag har naturgodis och vindruvor så jag kanske klarar mig.. :)

It's a beautiful day!

Idag har jag varit på oförskämt bra humör!! Steg upp vid 8 och åkte till frisören, som råkar vara en väldigt god vän till mig! :) Där blev det färgning och klippning, gick loss på en redig slant men blev iaf nöjd, det var huvudsaken! Blev där i 3 timmar så när jag kom hem var det dags för en långpromenad med Harry på åkrarna bakom ridskolan. Snacka om toppen promenad, solen sken för typ 3:e dagen den här veckan och det var några minus grader, harry var glad, jag var glad! Det var toppen helt enkelt. Tog några fina kort på Harry såklart, han blir så himla stor lill killen min. Skulle gissa på att han är uppe på 13 kg nu..

Mattes älskling...



Börjar känna mig tjatig med alla bilder på harry, men är man en stolt matte så är man :)






Efter promenaden så var det tänkt att jag skulle plugga resten av dagen, men då ringer hemköp (mataffär här i bollnäs som jag sommarjobbat på) och frågar om jag vill jobba. 8 timmars arbete går inte att tacka nej till när man är fattig student och taket läcker i det hus man precis köpt,.. så kl 15 åkte jag iväg och jobbade, kom typ nyss och nu är det bara att gå och lägga sig. En mycket glad harry och husse kom och hämtade mig när jag slutade.. Värmer i hjärtat när man ser hur glad han blir, fast man bara varit borta i några timmar..
Imorgon ska jag kanske jobba igen, men om inte så blir det till att måla taklister till taket i köket, nu jäklar ska det äntligen bli fart i renoveringsprojektet igen. Hoppas vi får hit tapetserare på måndag som tapetserar gästrummet uppe, vore så skönt att få det klart. Är i princip det ända rummet som inte har blivit något gjort i..
Men nu ska jag sova, alla tre favorit killarna väntar uppe i sovrummet :)

Jag och EN av mina favorit killar.. :)

Före och Efter..

Igår upptäckte vi att någon (harry) hade tagit sig en mumsbit utav lilla knut.. Som innekatt har han nog knappt haft en skråma på sig i hela sitt liv tror ja så usch va ynkligt det kändes när vi hittade honom.. Men han brydde sig inte direkt, han är ju katt så det gjorde nog inte ens ont på den lilla missen. Dom har ju ständigt sina fighter här hemma. Förstår inte när harry ska lära sig att knut inte är en leksak. Och stackars lilla knut han kämpar på sitt bästa för att undvika harry. Knut har testat att springa ifrån harry i full fart. Jippi, ska vi leka säger harry och rusar efter. Knut har testat att ligga blickstilla och inte röra en fena fastän harry står i princip över honom. Mmm du luktar så gott och smakar så gott säger harry och det slutar bara med att knut blir tuggleksak så det funkar inte heller.. Sen har knut testat att sitta högt upp på köksbänken och veva med tassen mot harry. Den taktiken funkar nog bäst tror jag. Jämnar ut oddsen lite iaf.. :)

Före och efter harrys ankomst... Knut är numera en ärrad misse..och med något bistrare uppsyn tycker ni inte :)

Idag är det ju strålande sol igen. Inge bra för skolarbetet. Kan inte riktigt fokusera mig, vill bara ut på åkrarna med harry!! Ska nog ta en promenad vid lunch och ägna resten av dagen till skolarbete. Idag är emil hemma från jobbet eftersom han är sjuk. Synd om honom som är sjuk men jag njuter så himla mycket av att slippa vara ensam hemma med tråkigt skolarbete så jag tycker inte det är så synd egentligen! :)

Nya bekantskaper!

Då var det måndag, igen! Känns som det alltid är måndag av någon anledning. Är det för att man alltid känner efter lite extra på måndagar. Imorse kände jag mig iaf extra trött efter helgens bravader.. Spelade fotbollscup och våra matcher var lagda mitt i natten bokstavligen. Spelade vår sista match 00.50. Var hemma och i säng vid 02.30 på lördagsnatt och sen upp på morgonen vid 10 och spela nästa match.. Så ja, imorse var det extra segt att stiga ur sängen. Men när jag såg solen stiga upp på harry och min morgonpromenad så kändes det genast lite bättre. Det visade sig att det skulle bli en kanon dag med -1 grad och strålande solsken! :) Städade huset på förmiddagen och åkte iväg med harry till åkrarna bakom ridskolan för långpromenad vid lunch. Studierna fick vänta idag, prioriterade det härliga vädret och harry istället! :) Ute på vår promenad träffade vi en jätte trevlig collie vid namn Lyra och en schnauzer som hette abbey! Dom hade givetvis väldigt trevliga mattar också! :) Både jag och harry tyckte det var toppen med sällskap och ska nog möta upp vår nyblivna vänner på åkrarna snart igen!


Dagen i bilder..



Vad annars.. Ja imorgon ska jag äntligen ta tag i D-uppsatsen. Har äntligen lyckats bestämma mig för vilket projekt jag vill göra, så imorgon är det dags att ringa till projektledaren och säga JA. :) Känns läskigt och stort.. hur ska lilla jag klara av det här.. och har jag valt rätt projekt, kommer det här leda till något bra.. många tankar som snurrar i huvudet nu. Berättar mer om projektet när allt är klart och har satt igång.. Imorgon ska jag även examineras i undersökningsteknik av en sjukgymnast. Usch, nervöst. Hatar examinationer... Men skönt att ha det överstökat iaf.




Skulle kunna ladda upp kort på harry i oändlighet.. Räknade bilderna i mappen "harry" nu och där låg 296 filer och då har det bara gått drygt 3 månader sedan vi fick honom :) hur skall detta sluta......

Motgångar..

Pust!! Imorse trotsade jag och harry snöstormen och begav oss ut i snön på promenad. Det blev en lite längre promenad än tänkt. Var hemma nästan 1 timme och 45 minuter senare. Då hade vi dock pausat hemma hos mamma en sväng för vätskepåfyllning och mammas nybakade bullar!
När vi sen skulle traska hem kändes det föga inspirerande och harry vägrade i princip att gå vissa stunder.. Man vet att man har en trött hundvalp när kopplet är slappt de sista 50 meterna hem.. :) Va bra tänkte jag, då kan harry sova och matte äntligen plugga lite. Men hur det än var så när matte torkade av all snö från kläderna och var på väg in fick harry plötsligt helt ny energi, snappade åt sig mattes vante och for ut på gården med full fart. "jaga mig matte, jaga mig!!" Vart får dom all energi ifrån?! jag är förundrad och önskar jag hade samma energidepå som dom..
Harry har iaf somnat vid mina fötter medans jag suttit och skrivit det här så nu ska jag passa på att duscha och plugga..

Hittade ett kort på bebis harry.. Kan inte förstå att han har varit så liten! :)


Igår var jag till stockholm för ett möte med svenska badmintonförbundet. Ska eventuellt hjälpa dom med ett projekt i min d-uppsats. Har dock ett annat erbjudande också som jag står och väljer mellan. Hatar att göra någon besviken och säga nej men jag vet ju ändå vad jag helst vill göra. Passade på att shoppa lite när jag var där.. Älskar vero moda! Billigt, bra kvalité och grymt snygga kläder!! Känner mig dock väldigt fattig såhär i efterhand, fastän det var så billigt. Hur går det ihop?! :) Fick iaf fina kläder och det behövdes!
På kvällen hade vi fysträning med fotbollen och det gick inte så bra, sista 5 minuterna av passet lyckades jag sträcka mig i låret. Dvs en bristning i muskeln. Ont gjorde det och i helgen är det dags för ljusnan cup som är en inomhuscup i fotboll här i bollnäs. Den spelas inne i en ishall, där dom lagt en matta på isen. Man spelar med sargerna och allt, väldigt kul! Om man nu kan vara med... suck...

Igår gick jag in på min gamla praktikplats (idrottsgymnasiet) hemsida och såg att de tagit in extra personal till det stället där jag varit under de senaste månaderna. Kändes tungt för jag har hela tiden längtat tillbaka dit och hoppats, verkligen hoppats att jag skulle kunna få jobba något extra där om det behövdes. Nu blev det dock inte jag som fick göra det utan någon annan. Hoppas den personen uppskattar det, jag är verkligen avundsjuk. Att träna tillsammans med handikappade kallar inte jag ett jobb, det är bara hur kul som helst! Jaja min tur kommer väl, får man hoppas..

Sängvätare?

Då var helgen över på ett ögonblick som det känns.. I fredags var det hemmamys, i lördags var det en seg dag.. Inget hände och kände mig mest bara deppig av någon anledning. Kände att jag behövde komma ur huset och hitta på något kul så jag föreslog att vi skulle åka och bowla fram mot kvällen. Men när vi väl kom dit så fanns det inga banor lediga.. :( Det förbättrade ju inte humöret precis. Som plåster på såren tog emil med mig ut och åt riktigt god mat och sen åkte vi till hans föräldrar och kollade på robinsonfinalen tillsammans med godis och annat gott! Slutade i en bra kväll trots allt förrutom att Hasse vann robinson då, trökhasse om ni frågar mig! Tyckte Sanna skulle vunnit, hon var ju så nära finalen och dessutom gillade jag henne skarpt! :)
Söndag var det träning som gällde och för första gången på länge så gick det riktigt bra att spela fotboll, var kul och man fick massor med ny välbehövlig energi! Tänk att så lite kan göra så mycket...
Köpte salva till Harrys tassar i fredags, har blivit torra av allt snö och salt på vägarna. Luktade tjära och förde tankarna tillbaka till stallet.... jaaha, -time out-....... ovan nämda hundvalp kissade precis på golvet... suck.. Ibland kan han var inne och leka och hålla sig i flera timmar och ibland så kissas det inne stup i kvarten. Tidigare idag fann vi honom på övervåningen, hade precis satt på kopplet och skulle gå ut men medan matte satte på sig skorna och jackan passade han på att smyga upp och kissa i vår säng!! Det gillas INTE! Har hänt en gång förrut och det ska minsann inte bli en vana.. Han är en riktig smygare när det gäller att göra ifrån sig inne..är det ovanligt lugnt i huset så kan man ge sig tusan på att han är någonstans i skymundan och utför sina behov.. och äter upp dom.. :S Någon som känner igen dessa problem?
Nu har även Harry börjat tappat tänder på allvar.. De senaste veckorna har han fått alla nya tänder fram i käken. Har fått börja blötlägga maten för annars så matvägrar han. Gör nog ont att tugga dom hårda kulorna nu när även käktänderna långt in börjar lossna, så snart är nog även dom ett minne blott.. Vet inte hur det är med hörntänderna, dvs de sylvassa nålarna :), hoppas iaf att han tappar dom snart med. Är det någon som har bra koll på sånt här med hundarständer? :)

Nu har jag iaf lyckats knäppa EN bild på oss två tillsammans, det är alltid något.. :)


Ikväll ska jag iväg på efterlängtat spinningpass igen, det har blivit min nya drog, förrutom min gamla då som är choklad! :) Tur att dom tar ut varandra på något vis.. För er som inte provat spinning någon gång, GÖR DET! Och ge det några gånger utifall ni tycker det är jobbigt första gången det blir bara bättre och bättre och till slut är ni fast i träsket ni med!

RSS 2.0