FRIHET!

En något abstrakt bild på Harry som äter hallon! :)

Då var dagen D här. Det vill säga dagen då Harrys tratt åker i soporna och stygnen tas bort. Harry var lite halvnervös hos veterinären men när allt var klart var det glada miner ! När han ändå var där så fick han sin 1-års spruta. Stora killen! Såret hade läkt jätte fint och det har inte varit några problem som helst så för att fira åkte vi ut i skogen när vi var klara hos veterinären! Där blev det full fart kan man säga. Man kunde verkligen se glädjen i blicken av känslan att vara fri. Fri i skogen, fri från tratten, fri från stygnen, fri från korta tråkiga promenader runt kvarteren. Så nu har vi en mycket glad hund och även glad husse och matte. Skönt att vara tillbaka till det normala igen!!

Nämnde ju tidigare att det började kännas lite som höst och som att sommaren var över. Nu kan jag med säkerhet bekräfta att sommaren är över iaf. 11-12 grader och regn känns iaf för mig som höst. Har regnat i ett i nästan en veckan nu. Tröttsamt. Åkte och köpte ett regntäcke till Harry eftersom han ska gnida och gnussa sig mot alla möbler, speciellt soffan när han kommer in blöt efter promenaden. Så lösningen blev ett täcke och det funkar perfekt, självklart ska han ju torka sig mot möblerna lite grann iaf eftersom han är ju blöt i ansiktet när han kommer in men det har blivit lite bättre. Har även märkt att efter kastreringen så slipper vi stanna stup i kvarten för kisspaus på våra promenader, utan nu kissar han mer rejält och inte lika ofta. Blir nästan helt paff när vi gått hela gatan utan att han stannat och kissat en enda gång. Så hittills är vi nöjda med vårat kastrerings beslut :)

Speedminton!!!
Nu har jag äntligen köpt speedmintonutrustning som jag pratade om tidigare! Till min stora besvikelse har jag upptäckt att våran gård som man alltid tyckt varit så stor är för liten för att rymma speedmintonplan. Eller inte för liten men det finns för mycket buskar, rabatter och träd som är i vägen. Men vi gjorde iaf ett tappert försök att sätta upp den och det gick väl att spela i viss mån också. Roligt var det. Om det bara kunde sluta regna nu så man kan spela mera! :)

Små saker som gör mig glad

Idag är jag glad och på bra humör av många anledningar!

  • Nummer ett, min sambo/pojkvän/Emil/husse kommer hem..dock sent ikväll men ändå! Har längtat efter honom!
  • Nummer två, har fått en tid för att ta bort Harry stygn nu, den är dock på måndag men ändå något att se fram emot. Han är verkligen galen nu. Har ni sett en pudel få pudelfnatt nån gång? Bland det roligaste och galnaste man kan se faktiskt! :) Ajja, Harry brukar iaf också få fnatt ibland.. vet inte vad jag ska kalla det, tollarfnatt kanske?! :) Nuförtiden får han det ofta och inomhus vilket är riktigt olämpligt, försöker man stoppa honom i farten så springer han rakt över en ungefär.. :) Men nu har vi fått en tid och jag kan se ljuset i tunneln! Sen ska jag och Harry ut i skogen minsann och börja på kurs! Längtar!
  • Nummer tre på listan, har fått reda på att jag får följa med på två utlandsläger med Idrottsgymnasiet i höst! Båda bär av till Turkiet så det blir två resor dit i höst, en i oktober och en i november! Spännande och roligt!
Tre saker som gör mig glad!!

Ny design!

Eftersom jag själv är totalt okunnig i allt vad bloggdesign heter så har jag tagit hjälp och fått denna snygga design av utav http://www.designandmakeup.se. Vill du också ha en gratis design så rekommenderar jag dig att klicka in och få en du också!

Blåbär, galen hund och speedminton!

sommarharry
Älskar det här kortet på Harry. Världens finaste!

Vyn från blåbärskogen... ljuvligt!

Nu har det snart gått en vecka sedan tratten åkte på och man kan lugnt säga att det är en rastlös och tidvis galen hund som nu bär denna tratt. Försöker ta av den så mycket som möjligt och köra lite aktiveringslekar men det går ju inte att hålla på hela dagarna. Även om Harry skulle tycka det var bra. I söndags var vi iaf upp i skogen bakom emils föräldrars hus och plockade lite blåbär och Harry fick följa med. Han visade Han är så himla pigg nu och såret ser jätte fint ut. Har inte varit nå svullet eller varigt. Bara torrt och fint. Tills nu då kanske, tittade bort i två sekunder nyss och när jag tittar tillbaka ligger han där och slickar(?), förhoppningsvis bara nosade men matte fick lätt panik iaf. Hoppas på att det har läkt ihop så pass fint så att det inte ska göra något att han var där i en sekund, var ju ändå nästan en vecka sedan nu.. Det som har gått så bra fram tills nyss, arg jag blir på mig själv. Imorgon ska jag ringa och rådfråga veterinären och höra om vi inte kan börja gå på liiiite längre promenader snart, för husfridens skull...


Tur i blåbärsskogen samt en redovisning av de få av Harrys leksaker som har överlevt harrys första levnadsår (eller ska jag säga käkar).. Ja det är inte mycket, ett gummidäck och en tennisboll och några märgben på ett ungefär.. :)
En överlevare.. :)

Idag provade jag på något som jag tycker alla borde prova på någon gång! Speedminton! :) Som badmintonspelare och ett fan av alla bollsporter i princip så var detta helt min grej! en blandning mellan squash, badminton och tennis! Perfekt! Man står i en 5x5 meter stor ruta mitt i mot varandra och med 12 meters mellan rum och sen spelar man med ett squash liknande racket och en badmintonliknade boll och ska försöka träffa bollen i motståndarens ruta! Alla som har spelat strandtennis någon gång och gillat det måste prova.. funkar ungefär så fast man ska försöka slå ner bollen i marken flera meter bort :)
Nu ska jag gå och kolla på ny säsongen av fångarna på fortet.. yeeay! :)

Here comes the alien!

"säg till om tratten är för liten" frågade veterinären "isf får ni hämta en större" !! Nja jag tror nog den är stor nog, va tycker ni?! :)

Nu är vi hemma igen. Allt hade gått bra och han har vart förhålladevis pigg efter omständigheterna. Självklart lite groggy och trött men inge gnäll. Försökte gå ut och kissa en sväng men den där jäkla tratten.. den är bara ivägen. :) Blev svårt att koncentrera sig på något annat så vi gick in och vilade istället. Tog av tratten en sväng när jag ändå hade koppel på honom i ett försök att få honom att koncentrera sig på att göra ifrån sig men det slutade bara med att han slängde sig ner på marken och försökte slicka på såret och det är AJA BAJA! Det blev tratt på snabbt igen.. Blev lite sur på mig när jag försökte få på honom tratten så tydligen så har han ju kraft att mopsa upp sig trots narkosen :)
Är så ovant att det är så tyst här hemma och lugnt här hemma.. Vanligtvis springer Harry ut och in genom altandörren, jagar knut, leker med någon boll eller är i hälarna på oss och vill ha uppmärksamhet men nu så säger han inte ett knyst och sitter mest på samma ställe och bara är..

Kan man se mer ynklig ut än såhär.. uffa.. ingen glad svans heller som man är van att se honom..

På spåret

Nu har jag lämnat Harry på veterinärstationen.. Uscha, det var lite ångestfyllt att se honom bli nersövd och sedan bara lämna honom där som han var. Men om två veckor när tratten åker av och vi går på våran första promenad så hoppas jag att det kommer kännas som att det var värt det. Är mest orolig för att han kommer ha ont efteråt men får hoppas att det går bra. Vi får mysa ner oss i soffan och ta det lugnt nu framöver. Husse har ju åkt till sthlm den här veckan och kommer inte förrän på fredag så det blir bara Harry, Knut och jag i flera dagar nu.. Får mysa lite på en hand jag och pojkarna!
Om någon timme ska jag själv till läkaren också och kolla upp min svanskota som gjort ont i 4 veckor nu. Ser inte fram emot det besöket. Nös precis och kände hur jäkla ont det gjorde i svanskotan då.. konstigt. Undrar verkligen vad det är för fel som gör att det gör ont att nysa men inte spela en fotbollsmatch.. :) Direkt efter ska jag åka och hämta min lilla gofis iaf! Han kommer nog vara trött så vi ska titta på film och ha mys eftermiddag! :)

Har hittat en ny favoritstig.. men den går genom ganska otymplig terräng till en början..

Igår var jag och Harry ut i skogen på en riktig långtur för att liksom göra det bästa av den sista promenaden vi kommer ha på ett tag nu. Jag hoppas han kryar på sig snabbt så vi kan ut och gå igen.Tror nog det inte bara är Harry som kommer bli frustrerad av att vila.. :) Det är verkligen super härligt i skogen nu.. blåbär och svamp överallt, även lingon börjar dyka upp.. Den bästa tiden att vara i skogen helt klart! Vi har provat lite kantarellsök med Harry, lr inte jag men Emils mamma provade lite när dom var ute i skogen och det gick tydligen bra. Han hade tydligen hittat kantareller, vet inte om han fick hjälp eller inte.. men vad gör det, nu har han kanske fattat galoppen! Vi ska försöka fortsätta på kantrellspåret framöver.. :)

På tisdag händer det!

Tyckte jag nyss uppdaterade denna blogg men icke, det var två veckor sen det.. Dagarna, ja till och med veckorna bara flyger förbi när man jobbar. Och jobbar gör jag, varje dag nästan. Två dagars ledighet de senaste 15 dagarna.. Börjar känna mig trött, vill inte jobba mer. Gud va mesig man är. Så går det när man har pluggat för länge.. :) Hejdå sovmorgon, vara vaken länge på kvällen, ledig mitt på dagen och fördela arbetstiden lite som det passar. Nu börjar hårda livet. Arbetslivet! :)

Här om dagen tog vi beslutet att vi ska kastrera Harry. Har tvekat fram och tillbaka men de flesta man har pratat med har varit positivt inställda till kastrering. Harry är en härlig hund på många vis men han är verkligen besatt av andra hundar och att nosa, skvätta och markera. Träningarna har gått bra när det inte finns några störningar men så fort det finns hundar i närheten känner han att han måste kolla upp vilka dom är osv. När vi försöker träna springer han oftast med nosen i backen.. lr rättelse, han springer alltid med nosen i backen och man får liksom inte någon kontakt med honom. Tror det här kommer göra att vi får ett bättre samarbete och kan ha roligare tillsammans. Vill ju köra spår och sök med honom och vill att han skall kunna samarbeta och inte bli distraherad. Har också märkt att när han väl får leka med andra tikar så kan han bli väldigt besatt och rentutav arg om vi försöker separera honom från tiken. Så på tisdag bär det av till veterinären. Tror det blir bäst såhär eftersom vi ändå inte ska avla på honom.
Sötnosen åker bil!

Om några veckor börjar vi på kurs igen, det är en lite blandad kurs där man får möjlighet att prova på allt möjligt. Men främst ska vi sikta in oss på sök-, spår- och agilitygrunder. Ska bli spännande att se om det märks någon skillnad efter kastreringen.
Nu ska jag äta ostkrokar och mysa med mina pojkar!!

RSS 2.0