Tentaplugg och hundkurs

Idag känner jag mig riktigt motiverad att ta tag i saker och ting, dock inte min hemtenta som jag borde, utan andra mycket roligare saker. Som typ trädgården och måla vardagsrumsbord, lister och spegel som jag länge tänkt.. Dessutom vill jag göra ordning på altanen och köpa grejjer dit! Allt detta känner jag mig jätte motiverad att göra! Tyvärr kan jag inte börja med något av detta förrän jag är klar med skit tentan! Ogillar hemtentor, sätter mig hellre i en salstenta och får det överstökat på några timmar. Men efter denna veckan blir det iaf inget mera plugg förrän efter sommaren! Känns riktigt skönt! Idag är jag även feberfri vilket kan ha bidragit till den ökade motivationen! :)


Bild på vårt hus i full sommargrönska runt omkring. Just nu är det rätt så brunt ännu men va skönt att man har något att se fram emot! :)

I Söndags var Emil på hundkurs med Harry, det verkade som det gick väldigt bra. Vi har iaf bestämt att vi ska försöka gå tillsammans på söndagar och på torsdagar går jag själv. Läxa tills hundkursen på torsdag är att göra en rasbeskrivning av vår hunds ras. Enligt vad jag har läst och kommit fram till om tollaren så tycker jag att beskrivningen passar rätt så bra in på Harry. Han kan dock vara lite väl egensinnig och framåt, ibland önskar jag faktiskt att han kunde vara lite mer försiktig och lyhörd av sig. Men han är ung ännu så.. ska iaf bli roligt med hundkurs imorgon igen.
Nu är det dags för tentaplugg....

Hittat något gott att tugga på?! :)

Ut i skogen nu vi går..

Snyggingen!

Trött så trött.. Är det vädret tro som mig såhär trött?! Varje eftermiddag, ja vid 3-tiden ungefär håller jag på att falla i koma.. Har varit ute på promenad i skogen med Harry vilket var hur härligt som helst. Var kallt ute så jag hade klätt på mig långkalsonger, raggsockor och vinterjackan men det var nog att ta i liiite. Brann som eld i fötterna på mig när jag kom hem. Men har man nyss varit sjuk och fortfarande snorar så vill man inte ta några risker genom att gå ut för tunt klädd. Är verkligen hur härligt som helst i skogen nu när all snö är försvunnen och man kan traska på små stigar och genom lingonris och till slut sätta sig på en mossbeklädd sten och bara njuta! Har mina funderingar om hur allt ska bli med Harry den dagen jag får jobb, vilket förhoppningsvis blir snart.. Både jag och Harry är ju bortskämda med att få vara hemma med varandra och gå på långa promenader varje dag. Känns tråkigt att det ska upphöra och att man bara kommer att få träffa varandra korta stunder på dagen och sen på kvällarna.. :( Nu har jag bara en vecka till med skola, förutsatt att jag klarar tentan, men sen är man arbetslös på heltid. Har vissa jobb som jag kan söka men tvekar ändå.. varför?! Vet inte, känns inte helt rätt bara.. Men man måste väl söka ändå, ekonomin tål inte att avstå.

full fart framåt och sen obligatorisk tuggpaus..  :)

Imorrnbitti bär det av till huvudstaden och ut till bosön för 3 dagars träningsläger med fotbollsbrudarna! Ska bli riktigt skoj och jag hoppas bara att jag kommer vara pigg nog att träna fullt ut. Kommer vara utan mina grabbar i 3 dagar så kommer sakna dom rejält! Men det kan vara skönt att få sakna varandra ibland också! Vi ses ju igen på söndagkväll.. Om ungefär 3 timmar ska jag och harry iväg på den andra träffen på hundkursen och det ska bli både spännande och nervöst. Det tredje tillfället är på söndag och då ska vi ut och spåra men eftersom jag är borta så ska Emil ta med harry dit så det tycker jag ska bli jätte spännande! Tror det kommer gå galant och kanske får Emil mersmak också på att gå kurs! :) Är inte tillräckligt händig för att lyckas knäppa kort när vi är på kursen, får se om det kanske kommer efter ett tag! :)
Nu ska jag sätta mig och plugga och möjligtvis ringa på ett utav jobben jag funderar på.. vi får se.. :)


Avslutar med en ståtlig bild.. :) Som jag nämnde tidigare, att hoppa och klättra på stenar är inget problem för Harry! :D

Liten har blivit stor!

Hittade digitalkameran idag och tänkte bjuda på några gamla samt lite nya bilder..
Liten har nu verkligen blivit stor.. Men är fortfarande samma sötnos som alltid!


Idag har det inte blivit mycket plugg gjort.. Kanske är det för att det känns som jag är ledig denna vecka från allt plugg. Iaf skulle jag ju ha varit det, jag skulle ju legat vid medelhavetsstrand och njutit av värmen men icke.. Har iaf tagit mentalt ledigt tror ja..kan väl vara okej, för en dag.. Har städat och damsugit under eftermiddagen, läre få utlopp för min nyvunna energi! :) Men nu är jag klar med städning och har precis varit ute med Harry så nu ska jag slå mig ner i soffan och kolla på top model och svenska hollywoodfruar.. två väldigt lättsamma program! Också ska jag nog ringa till emil och be honom köpa med glass hem. Den tog ju slut igår när jag försökte kurera min hals. Men piggelin verkar iaf vara botemedlet! :) Men just nu är jag sugen på någon mastigare glass, typ magnum eller daimstrut.. mmm.. jag är ett riktigt glassmonster!
Härom dagen så bet Harry sönder mina skolböcker som jag lånat på bibliotektet.. :( Grr.. Då blev inte matte så glad. Vi har varit så bortskämda hittills med sönderbitna saker så trodde väl inte att han skulle ta sig upp på bordet och ta dom.. Tror inte biblioteket kommer bli så glada, och inte jag heller när jag får räkning på böckerna.

Två halvtuggade böcker + två uppätna papper som vi fick på hundkursen. Antar att Harry inte tyckte schemat för kursen samt papper på hur man skapar en god relation till sin hund något att ha kvar?! Får fråga efter nya på torsdag.. vågar jag nämna att det är harry som ätit upp dom eller kommer Harrys vilda sida att bli avslöjad då?! :)

Hittade en bild på Harry som jag tycker säger allt.. haha! Harry i sitt esse, han var verkligen en halvgalen liten valp som tog till sina sylvassa tänder om man han inte fick som han ville.. Gör det även till viss del idag :)

Mirakel..

Mina böner har blivit besvarade! Klev ur sängen imorse och för första gången på nästan en vecka så hade jag inte ont i halsen! Det kändes som ett mirakel inträffat eftersom igår kändes halsen som ett öppet sår och idag, tadaa! Detta gjorde att jag genast kände mig mycket piggare och tog min första längre promenad med Harry för första gången på bra länge! Så himla härligt! Har även bestämt mig för att följa med fotbollslaget på träningsläger till Bosön nästa helg! Ska bli skoj, missar dock ett kurstillfälle på hundkursen men Emil får täcka upp för mig och ge sig ut i skogen med Harry och spåra! :)

Skulle behöva ge mig ut och kratta på gården. Det ligger miljontals med löv plus en massa dött gräs på våran gräsmatta så det ser inte så trevligt ut. Tror dock inte jag ska ta ut mig för mycket idag bara för att jag känner mig piggare. Tänker inte bli sjuk igen! Finns mycket man skulle vilja göra med gården, så fort jag är fit for fight igen så ska jag ta tag i allt! Jag skulle även vilja inreda våran altan, som är rätt så stor och skulle kunna bli väldigt trevlig med lite inredning och möbler där. Just nu huserar alla flyttlådor ute på altan vilket inte är lika trevligt. Önskar jag hade pengar så man kunde köpa det man ville till huset. Men så är det när man är arbetslös..
Här om dagen så anmälde jag mig till en fortsättningskurs för Harry och mig som börjar där den andra slutar i princip. Önskar att Harry kunde få vara minst ett 1 år nu så vi fick börja med agility i sommar men det får vänta.. Vi hinner med det också antar ja..
Idag har jag vart upp på idrottsgymnasiet på möte, där det bestämdes att lägret som vi skulle åkt på i lördags som blev inställt på grund av flygförbudet på arlanda, kommer att bli av i höst istället. Låter ju bra, hoppas bara att man har möjlighet att följa med. vet ju inte hur min höst kommer se ut, men förhoppningsvis har man ett jobb vid det laget.
Ikväll ska jag nog kolla på "Hachiko - en vän för livet". Kommer definitivt bli en tårdrypare.. :)

Poster Hachiko - en vän för livet (2010)
Lasse Hallströms film HACHIKO: A DOGS STORY är en känslostark film som är baserad på en sann japansk historia.

När Hachiko kommer till sitt nya hem, dröjer det inte länge förrän han och hans husse är oskiljaktiga. Varje dag vid samma tid möter Hachiko sin husse vid tågstationen, och hunden blir en älskad medlem i familjen. Men så en dag återvänder inte husse. Trots det väntar Hachiko troget - men förgäves - på sin husse varje dag under de kommande tio åren. Hans öde berör många av de människor som passerar stationen, och de hjälper hunden med mat och varma ord.


Ändrade planer

Ja då sitter man i soffan, hemma i huset, i bollnäs.. med andra ord så blev det ingen sol, värme och Turkiet i lördags eftersom Arlanda fortfarande har stängt. Tråkigt men med tanke på hur jag har mått i helgen och hur min hals har känts så kanske det var tur att det inte blev någon resa.
Vill vara frisk nu!!!

Varmkorvs boogie

Igår var vi äntligen på hundkurs! Det var riktigt roligt, och jag fick verkligen mersmak! Känner igen känslan från när man hade min ponny Sabina och var iväg och red lektion på ridskolan tillsammans med henne. Det är en härlig känsla att jobba tillsammans med ett djur och kicken man får när man lyckas utföra något, dessutom har man ju så himla roligt tillsammans under tiden! Men det kommer säkert komma tider av frustration, det kommer jag iaf ihåg att det gjorde i början när jag hade Sabina. Det tar lite tid att utveckla samarbetet och samförståndet, men kämpar man på och tränar så brukar resultatet bli bra i slutändan!

Stenar, det är Harrys grej det! :)

De olika övningar som hon hade satt upp var alla saker vi tränat på själva rätt så länge så det var inga problem. Speciellt inte att hoppa upp på stenar, känna av underlaget och balansera på dom. Det gör Harry varje dag när vi är ute i skogen! :) När man har korta ben som honom så har bra utsikt där uppifrån.. :) Sen tränade vi olika varianter där hunden skulle sitta kvar i "sitt" fastän vi distraherade som runt omkring. Det gick klockrent. Vi skulle även kolla vilken/vilka belöningar som funkade bäst på just våran hund och jag tror att varmkorvsbitarna vann med hästlängder. Helst plötsligt så fanns det inget viktigare än matte och att få den där korven. Jag tror han skulle dansat på bakbenen om jag bad honom! :) Men jag har dock lite ont i fingrarna och begynnelse till blåsor på grund av allt dragande efter de andra hundarna i början kursen och mellan övningarna. Men det blir nog bättre med tiden, allt var ju så nytt igår.

Imorgon är det tänkt att vi ska åka till Turkiet. Vet inte hur det blir med det ännu pga vulkanutbrotten på Island och alla stängda flygplatser.. :( Riktigt tråkigt om det inte blir något.. Iofs har min hals blivit jätte dålig nu. Imorse kunde jag knappt prata och den är verkligen helt igen svälld. Tur att man inte är snorig också så kan iaf andas därigenom. Så på det sättet vore det ju bra om resan blev uppskjuten nån dag. Men inte för många dagar för då missar vi både tillfälle 2 & 3 på hundkursen.. Ja dagen kvällen lär ju utvisa hur det blir, våran plan går ju tidigt imorrnbitti så vi lär ju ska få besked snart..

Sjuklingar..

Jahapp, då är det inte bara Emil som är hemma och är sjuk längre.. Nu har även jag lyckats bli sjuk. Halsen känns tjock och allmänt så orkar jag ingenting känns det som. Stackars Harry, när både husse och matte knappt orkar gå runt kvarteret blir vovven inte så glad. Det plus att jag tror att han har kommit in i någon slags pubertet eller liknande. Beter sig iaf som en upprorisk tonåring nuförtiden. Nafsar och biter värre än vanligt och vägrar lyssna på korrigeringar.. suck.. Hagen som han sovit i på nätterna sedan han var valp och alltid verkat trivas bra i vägrar han nu sova i, faktum är att han vägrar gå in i sovrummet pga att hagen står där.. Och försöker man lyfta in honom i hagen, jaa då får man veta att man lever. Så nu sover han på nedervåningen istället. Aja, katten får iaf lugn och ro om nätterna :)
Skönt att vi ska iväg på valpkurs imorgon, kanske man kan få lite goda råd! Jag har inga tvivel om att det kommer gå bra att lära harry något nytt på valpkursen. Att lära sig nya saker är han expert på. Men att få honom att lyssna med alla distraktioner som kommer finnas, det kommer att vara den riktiga utmaningen. Idag fyller Harry även 7 månader!! Jisses vad tiden går fort, kan knappt förstå det! Jag är så himla nyfiken på alla Harrys syskon, om dom är lika envisa och egensinniga som honom och om dom också gillar att bitas! :) Jag har ju aldrig haft hund förrut så har inget att jämföra med, men harry boy, han är ingen walk in the park som man brukar säga! :) Men istället så är han extremt lättlärd och lyhörd när han väl vill istället. Dessutom är han alltid glad och nyfiken ute bland folk och på nya platser. Så han är vår lilla goding som vi älskar ändå! :)

Knut.. 

Nu börjar jag bli extremt rastlös.. Vill komma ut och göra någonting men vadå, jag orkar ju ingenting.. har suttit på denna stolen framför datorn till och från hela dagen/kvällen. Knut har iaf fått sällskap sedan jag flyttade upp kontoret till övervåning, (det är där knut härskar och håller till=)
Det börjar krypa i benen och jag tror att emil känner likadant. Vi är tillräckligt friska för att det ska bli långtråkigt att ligga hemma hela dagen men ändå tillräckligt sjuka för att inte orka göra något fysiskt ansträngande, som gå på promenad med lilla korven.. ja vi kallar harry så ibland :) Hoppas på ett piggare tillstånd imorgon! 3 dagar kvar till turkiet!!! :)

En färgklick i vardagen!

Nu börjar det verkligen bli vår, iaf i våran trädgård! Upptäckte att små blommar börjar poppa upp lite här och där och förgylla våran annars så bruna trädgård! Ser med spänning fram emot våran första sommar här i huset och få se hur trädgården blommar upp! Tror dock jag ska ta hjälp av mer erfarna trädgårdsmästare som min mor eller emils mor :)

Tydliga vårtecken i våran trädgård! :)

Och lill killen som nu inte längre är så lite växer för varje dag som går.. Mätte honom till ungefär 47 cm i mankhöjd här om dagen.. Vikten ligger nog fortfarande på runt 16-17 kg. På torsdag ska vi göra entré på brukshundsklubben, gissa om jag är nervös!! Synd bara att man åker till turkiet snart därefter och missar andra tillfället.. känns som man behöver ligga i intensivt i början.. Jag hoppas det är några valpar där som lite större som harry så det inte bara är små knattar där. Och jag hoppas att harry kommer kunna koncentrera sig på matte och strunta i alla andra hundar och människor som är där.. usch jag kommer vara riktigt nervös på torsdag alltså! Vill ju inte vara den som kommer dragandes med den där "vilda" hunden.. :)
Ute och spanar efter spännande lukter... :)

Annars har det varit en hektiskt träningsvecka.. Har föregående vecka hunnit med två träningsmatcher (fotboll), en badmintontävling, en badmintonträning och en fotbollsträning. Så idag kan jag erkänna att jag känner mig lite halv sliten.. har bokat spinning i eftermiddag men tror jag ska avboka och sikta in mig på en långpromenad med Harry istället. Emil är sjuk och hemma från jobbet idag så han får passa harry på nedervåningen så får jag "plugga" på övervångingen :) Nä nu ska jag verkligen sätta igång att plugga och inte bara säga att jag ska göra det... :)

Lååångfredag..

Här är harry med och spelar fotboll med resten av gänget :)

Jaha,.. påskhelgen snart över.. Imorgon är sista dagen innan man måste dyka ner i skolböckerna igen. Försöker njuta av ledigheten men är fortfarande trött sen fredagens bravader! Började tidigt på fredagsmorgonen, runt kl 7 för att vara exakt med att åka ut till isen och angla med fotbollslaget! Harry fick hänga med han också! Snacka om lyckat, ca 20 personer som alla ville leka och kasta boll, klappa och mata honom :) Han var med överallt och livade upp stämningen! För harrys del kunde det inte bli bättre! Sprang runt och hittade på bus oavbrutet i ungefär 4 timmar.. :) Behöver jag säga att han var rejält trött resten av dagen!? :)
Trött kille..


Imorgon ska vi spela träningsmatch igen. Ska bli roligt, det är alltid skoj med match! Efteråt åker jag nog hem och hämtar harry också åker vi och kollar på husses match som börjar några timmar senare än min. Bra träning för harry att vara still och kolla på fotboll för det kan komma att bli några matcher i sommar! :) Förmodligen kommer det vara fler hundar där så han kanske får chansen att leka lite i pausen! :)
Nu ska vi titta på film.. 2012, om jordens undergång.. hrmm spännande?!

Påskyra

De senaste dagarna har det blivit mycket jobb och lite plugg. Har ju börjat en ny kurs nu, socialpedagogik.. Lite halvflummig och konstig kurs, men har inte riktigt kommit in mig än.. Idag ska jag iaf sätta mig och få lite gjort och i ikväll ska jag jobba. Usch idag var det riktigt tråkigt väder iaf, regn och mulet. Blir så mörk och trist ute och inne. Gör att man tappar gnistan lite. Ser inte fram emot att åka och jobba, såhär i påskhelgen när det är så himla mycket folk och man blir bra trött i huvudet till slut.. (jobbar i kassan på mataffär)..  I helgen är jag iaf lite ledig från jobb och plugg så ska passa på att träffas och umgås med nära och kära! Har fest med fotbollslaget på fredag, middag med emils familj på lördagen och middag med min familj på söndagen..
http://www.youtube.com/watch#!v=NG2zyeVRcbs


En typisk Carro låt! :) Kan lyssna hur många gånger som helst på den här låten.. Har även sett filmen och jag tyckte den var helt okej, ett bra budskap i den och bra musik. Eftersom jag inte fattar än hur man lägger upp videos så får jag nöja mig med att lägga upp en länk till videon :)

Om ungefär två veckor åker vi till Turkiet på träningsläger med ungdomarna på idrottsgymnasiet. Jag börjar bli lite nervös. Vet inte varför... Men jag hoppas det är varmt och skönt där borta iaf. Kommer att sakna Harry boy! Har inte varit borta från honom mer än 1 natt hittills. Också kommer jag sakna Emil och Knut såklart, dom är ju min favoritkillar!! När jag kommer hem från Turkiet är det dags för hemtenta för socialpedagogiken och så var den kursen klar.. Nä nu läre jag försöka plugga!

Tittar ut på det hiskeliga vädret och regnet som öser ner..

RSS 2.0